fredag 3 april 2015

Långfredag

Jag tycker ofta man hinner med alldeles för lite om dagarna. Man gör upp storstilade planer på allt som ska åstadkommas, man kastar sig med ett pantersprång ur sängen på morgonen, kavlar upp ärmarna....och sen är dagen slut och man har massor kvar på agendan som inte hanns med.

Därför är det så himla bra med långfredagar. Det hörs ju på namnet, det är då man hinner med!

Så vad har hunnits med idag? När jag tänker efter? Jag vaknade, det minns jag bestämt. Det var en strålande solig morgon och eftersom vi rantade iväg ganska tidigt, Huliganen och jag, så var det mest bara vi ute. Det var väldigt bra, för då kunde Huliganen som numera är tämligen döv, gå okopplad. Vi tog god tid på oss, snusade på allt som var värt att snusas på, gladdes åt att se att det börjar slå ut nu!

Sen har vi hunnit med att tvätta tre maskiner tvätt - efter att dessutom ha rensat silen. Där låg en enkrona, så nu är börsen påfylld igen. Känns bra.
Vi har torkat lakan ute i solskenet.
Vi har letat frolic i gräsmattan.
Vi har ränt runt St Hans backar med syrran och Zoya.
Vi har ätit chokladmuffins.
Vi har stickat.
Vi har letat efter våra nya röda Chiaogoo-rundstickor. (Det gjorde vi först. Sedan stickade vi).
Vi har hunnit med en liten sväng på Konstrundan när maken kom hem från golfandet. Där lade vi pannorna i djupa veck och försökte se djupsinniga ut medan vi beskådade alsterna. Fåglarna som syns på bild nr 2 gillade jag mest. Maken gillade en färgglad målning med ett gäng galanta damer i hatt på gardenparty.

Dessutom har vi hunnit med att laga lammstek och väntar just nu på att rödvinssåsen ska reduceras.
Ja jag säger ju det; långfredagar är aktiva dagar!

Notera dessutom att jag i år har knörplat ihop trenne påskharar. Jag är mäkta stolt och känner mig så påskaktig som allra helst.


Men nu väntar rödvinsreduktionen på lite aktivt handhavande. Stompen ska stompas. Så nu hinner jag inte sitta här och diskutera påskharar.

Glad Påsk!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.