tisdag 28 juli 2015

Att vara förberedd

Man kan ju inte vara kulturell hela tiden. Kyrkor och kloster och ruiner i all ära, ibland vill man shoppa lite. Äta lite gott. Prata en himla massa. Och då passar det ju utmärkt att ha en liten mor-dotter-dag tillsammans med dottern!

Vi inledde på bästa sätt med att dottern bjöd på lunch på muséet i Kristianstad. En utmärkt början tycker jag! Jag är alls inte avig, jag låter mig glatt bjudas på lunch hur ofta som helst av mina barn.
 
Sedan ville dottern handla lite tyg. Och tänk, då var jag inte avig heller! Vi åkte till Gittes Tygkälla i Rinkaby. Där finns det mängder av tyger. Gula, röda, gröna, prickiga, rutiga... fula, fina, skrynkliga, ulliga, luddiga - ja det finns till och  med fusk-appäls. Den fick dock inte följa med hem, någon måtta på galenskaperna får det vara.
Vi tillbringade några angenäma timmar med att ränna upp och ner i gångarna och dra i en väldig massa tygrullar. Till slut hade vi en hel kundvagn full med tygpackar; jag lever i tron att jag ska lyckas sy mig en tjusig klänning eller två, så jag köpte lite klänningstyg. Och ett tyg som jag inte riktigt vet vad det ska bli, men det fick följa med hem ändå.

Sen visade dottern ett kvilttyg som hon köpt för att göra till en tavla i sitt nya syrum och mitt ha-begär slog till! En bit sånt måste jag ha, man behöver säkert någon form av necessär till olika syprojekt? Eller? Fast sedan såg jag ett syrelaterat tyg till... ständigt dessa beslut, välja, välja...

Tja, det fick väl bli en bit av varje.

Av att köpa tyg blir man liksom sugen på något. Då körde vi till Åhus! I Åhus kan man äta Åhus-glass och nu tror man såklart att det var det vi gjorde, dottern och jag. Men då tror man fel! Nej minsann, vi åt fransk chokladkaka och drack te, så det så. (Den franska chokladkakan serverades förvisso med glass, men det var ju med som en liten accent, så det räknas liksom inte).

En väldigt trevlig dag! Nu ska jag "bara" rita av klänningsmönstret, tvätta tygerna, klippa till, sy lite och vips! så har jag en gul prickig klänning. Och en grönmönstrad. Det borde väl gå lätt som en plätt? Även om man tar det osynliga blixtlåset (som jag aldrig har sytt) med i beräkningen?

Signerat
"Ständig Optimist"

6 kommentarer :

  1. Det kommer att gå som en dans och om blixtlåset inte blir osynligt, vad gör det om 100 år?
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä precis, och i ärlighetens namn, vem går och närgranskar ens blixtlås? Man får försöka blända folk med sin personlighet i stället, så att de inte skärskådar ens kläder närmare :-)

      Radera
  2. Häftiga sybehörstyger, skall bli spännande att se vad du gör med dem. Och vad kul med klänningstygerna, det kommer att bli jättebra! förstår att ni hade en toppendag du och dottern! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. En synnerligen trevlig dag! Fast inte har det blivit något sytt, märkligt nog stickar jag strumpor till maken istället?

      Radera
  3. Svar
    1. Ända tills jag har satt saxen i tygerna, ja... :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.