fredag 24 juli 2015

Här går det undan på Ystadbanan!


Så sa alltid min mamma när det gick snabbt undan. Och det är det som händer nu, herregud det är sista riktiga semesterdagen idag, på måndag är det tillbaka till grottekvarnen som gäller.

Men det har varit en bra semester. Måhända något svalare och blötare än man kan anse vara helt nödvändigt, men bra på många sätt.

På trädgårdssätt till exempel; nu när jag inte har en stor trädgård att jaga sniglar och kirskål i längre så fanns det ju tid att avnjuta andra blomsterprakter, alltså iklädde syrran och jag oss hatt och for till Sofiero. Befinner man sig i Skåne och vill frödjas åt blommor och blader (och glass...) så kan jag tipsa om Sofiero. Nu är det ju inte rhododendrondags längre, de är liksom helt utblommade. Men det finns ju andra blommor. Typ rosor och annat. Och med rosor tänker jag då på näckrosor. Och med annat tänker jag mig typ kronärtskockor.


Finurliga växter det där, förenar liksom nytta med nöje. Men kanske en aning präktiga? Kanske man vill ha lite mer....lite mer... passion? Nåja, när nöden är som störst är hjälpen (och passionen) som närmast.


Men passion i all ära; det var ju det där med glassen också. Faktiskt nog så viktigt! Så det blev såklart en strut. Eller två. En till syrran, en till mig, rättvist och bra. Och så tog vi våra hattar och åkte hem igen, efter en trevlig kunglig utflykt.




2 kommentarer :

  1. Tjusiga kvinnor som vågar hatt!
    Min ligger på byrån i hallen och är nedröstad!
    KM har lite jobbigt att se sin fru i huvudbonad på sommaren!
    Jag som tycker att jag är tjusig!

    Såg förresten att "syrran" och jag har handlat på samma affärskedja.
    Snygg överdel, Annika!

    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är helt övertygad om att du är tjusig i hatt, Maja! Tror bara din KM är ovan att se dig i hatt. Han får helt enkelt vänja sig!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.