lördag 11 juli 2015

Superba Saker på S

S. Vilken himlans bra bokstav! Smaka på hur den slingrar sig runt tungan; ssssss......Det finns ju så många bra ord som börjar på S.

Låt mig tänka? Vad faller en osökt på läppen? S....s.....s... som i Semester! Oj vilket bra ord!

Men det finns fler. Smekvänliga Spetsöron, till exempel. Det blev ju två!

Huliganen och jag tog en Solig morgonpromenad. Vi traskade ner genom Lundagård och tittade på de Smällrosa roSorna. "Sitt fint så tar jag en tjusig bild" sa jag till Huliganen. Han är dock en fri själ som inte låter dig dompteras hur som helst, så det där med "tjusig" kan man ju ha skilda åsikter om.

Då tog jag en bild åt andra hållet; Domkyrkan höll sig i skinnet och poserade vant bakom rosorna. Inte så mycket tjafs och slingrande tungor och annat där inte.

I sakta mak traskade vi vidare. I Lundagård åter finner man inte bara Domen, utan även Kungshuset. Mina blickar föll på den fyrbente. Här kunde man ju slå två flugor i en smäll, både ta en konungslig bild på självaste huset men även på Spetsen. För att få en liten kortbening att se lite konungslig ut måste man nästan lägga sig platt på magen och ta bilden. Fast det hjälper nog inte ändå verkar det som?

Men jag gav mig inte; nu skulle jag ta en majestätisk bild av Huliganen. Aha! - jag placerar honom högst upp på trappan upp till absiden på domkyrkan och tar bilden nerifrån, sa jag listigt till mig själv. En utmärkt plan, verkligen. Om man inte tar med en Spets med egna åsikter i ekvationen.

Det blev nog inte så majestätiskt? Va?

Utan att låta mig nedslås gick vi vidare på vår promenad och fortsatte vårt sökande efter fler superba S-ord. Solglitter, till exempel, det är väl fint?

Min tanke var först att placera Huliganen mitt i fontänglittret - men jag får säga att jag övergav den tanken innan jag ens presenterat den för fotoobjektet. Det finns strider man inte har en chans att vinna.

Sen kommer vi till nästa S-stopp; Spets på Stenlagd Smågata. Vad sa ni nu då, vavava? Tre S!! Ha!
Det är verkligen som vackrast nu här bland smågatorna; Sommarblommorna blommar för fullt, lavendel, rosor, nunneört och Stockrosor - i sol.



Som sagt; S. En utmärkt bokstav. Och som allra bäst gör den sig nog i just ordet Semester. Nu har jag inte tid att blogga längre. Jag är strängt upptagen. Med att ha semester.

4 kommentarer :

  1. Underbara bilder på både Stort och Smått!

    Jag kan ett bra S-ord till!! Skummande Skumpa (oops det blidde visst två !) - tack för gårdagskvällen som inledde Semestern så perfekt med just Skummande Skumpa! Kram från Syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur kunde jag glömma Skumpa! Skummande dessutom. Måste vara på väg att bli senil. Ett inte så bra ord på s.

      Radera
  2. Ha en superb solig skön semester! Suverän semesteraktivitet sägs stickning vara! Nära Slovenien (i Italien) stickades sockor i snigelfart under solens stekande strålar (40 grader) Nu hem till staden Wien för vila och omladdning inför nya strapatser :0)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj! Nu blev jag stum av beundran. Och så klart har du rätt; stickning är ju ytterligare ett suveränt ord på S!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.