torsdag 9 juli 2015

Det som behövs

Efter att ha löjligt höga temperaturer och känt medelhavsliknande värme lägga sig som en ett våtvarmt omslag runt kroppen har vi nu landat i höstrusk? Märkligt kan man tycka.

Ibland är livet lite sådär. Man är lite sliten, sliten efter en lång och kall vår. Efter flyttkaos och ideliga och ihärdiga turer till återvinningscentralen. Efter jobb-å-jobb-å-jobb. Man kan tappa sugen, och känna att man kanske borde annonsera efter den? Typ "En styck sug borttappad i Lund. Hittelön. Svar till Trött I Lund".

Vad gör man då när man cyklat hit och dit hela dagen i hällande regn och ihärdig blåst? När det är mörkt och blött utanför fönsterna?
 Ja vad gör man? Man rensar kylskåpet och gör en slags pasta-pytt-i-panna? Tar ett glas rött. Sitter länge och pratar och skrattar åt Huliganen som skamlöst tigger vid bordet, fast vi en gång för länge sedan hade principer om att vår hund minsann inte skulle...
Då känns det rätt drägligt ändå.

Det finns ett hopp om lite mer sommar. Jag har beställt grå-vitt randigt markistyg och ska sy ett balkongskydd så att vi kan sitta där sena, ljumma, augustikvällar och titta på kyrktornen.

Det blir nog bra. Men om någon hittar en tappad sug här i Lund så hör av er; den kan vara min!

2 kommentarer :

  1. Världen är full av tappade sugar, Irene!
    Du får ta en av de där som ligger gömd bland några vackra garner,
    eller fina tyger och försöka montera in den;-)
    Annars ser det ju inte helt fel ut att lägga sig på soffan och leta efter den under det där tjusiga lapptäcket som låg draperad över ryggstödet.

    Kram från en som inte hinner med sin sug;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt Maja; lite garn- eller tygterapi hjälper mot de flesta tappade sugar. Och nu skiner solen igen :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.