söndag 18 september 2016

Möte med Fru Fortuna

Jag tycker att jag är en lyckligt lottad människa. Jag har världens bästa familj, jag har dragit vinstlotten när det gäller att födas i ett fredligt och välmående land, jag har haft en fantastisk västgötaspets och och nu har det dragit in en ny liten underbar vindil i familjen. Så jag är så nöjd och tacksam med mitt liv!
Men när det gäller det där med att ha tur i spel och lotterier - not so much. Ni vet när man var liten och gick på tivoli och  mer än allt annat ville vinna en sån där stor docka med stellockigt hår och volangklänning i blankaste syntet? Aldrig att det blev en sån (vilket man nu kan tycka var lika bra, nu när man inte är så inne på syntethår och vassa volanger). Hade man tur vann man en liten torr chokladbit. Lotto, Keno, Trisslotter - aldrig så mycket som en krona. Vilket ju kan bero på att jag aldrig köper lotter, men i alla fall alltså. Amerikaarv från snusrika men hittills okända släktingar som droppar in? Totalt obefintligt.

Men nu, nu har jag vunnit! Häromveckan var det en utlottning inne hos Frida på ett valfritt överkast från Oscar & Clothilde och eftersom vi (läs: maken) faktiskt bäddar sängen varje dag tänkte jag att man kunde ju alltid... så jag deltog och tänkte att vinner jag, då blir det pluspoäng hos maken! Så roligt för honom att få bädda med ett nytt fräscht överkast! Och så roligt för mig att få titta på en säng med ett nytt fräscht överkast. Win-win när det är som bäst.
Så jag cyklade iväg till vårt utlämningsställe och fick ett stort paket! Och inne i paketet låg en påse som var ihopknuten så att spänningen steg ytterligare... Raskt knöt jag upp, och där låg det ju, överkastet! I milt brunt som passar så bra nu till hösten och vintern. Maken sken upp och bäddade raskt om sängen (tur att man hunnit gå upp, annars hade man väl blivit nerbäddad där i rena ivern).

Så glad jag blev, tänk att få vinna ett helt dubbelöverkast bara sådär. Och tänk vilken fröjd för maken! Vår gamla off-white är nu tvättat och får vänta till sommaren när det kan vara trevligt att ha ett ljusare överkast, men nu, nu är det dags för höstmys och lite dovare färger!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.