tisdag 4 oktober 2016

Hur lång är en månad?

Alltså, det är ju faktiskt en urbota dum fråga. En månad, det är ju 30 dagar. Eller 31. Eller fjuttiga 28 som i "februari allen" i den gamla ramsan. Så på så vis är det ju hur enkelt som helst. Men annars så kan ju en månad vara jättelång. Eller jättekort. Egentligen är det ju jättekort, vad är väl 30 dagar i ett större perspektiv? Eller 31, då. Eller möjligen 28. (Vi blandar inte in skottår här känner jag, det är tillräckligt ostrukturerat som det är).

Idag är det en månad. En månad sedan Indy flyttade hem. Och det känns ju både långt och kort. Vi har inte hunnit med så mycket än, samtidigt som det känns som om hon bott här länge! Vi har så mycket framför oss, och det ska bli så roligt! I början när man får en ny liten valp så blir man ju lite sådär; himla glad men också lite orolig; man känner inte varandra, man vet inte hur man kommer att klicka, man är glad, nervös och förväntasfull på en och samma gång. Men nu vet jag:Lilla loppan, du är en fantastisk liten tjej!
Idag var också första gången på vår valpkurs. Denna gången enbart för mattar och hussar, så får valparna hållas på halster en vecka till. Vi skulle ju lära oss om hundspråk och utvecklingssteg och positiv inlärning och det ena med det andra. Men nästa vecka, då är det dags för lilla loppan att kliva in på appellplanen.

Det blir nog bra. Jag hoppas att första gången kommer att handla om att låta mattes stickning vara ifred.
Detta är början på en kofta till Hjärtegrynet som lilla Loppan satt sin egen prägel på. Men hav förtröstan, imorgon är det stickcafé igen, och då köper matte nytt garn! Som hon kommer att lägga på en plats långt utanför en liten aussies räckvidd.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar