fredag 25 augusti 2017

Fryntlig fredag

Vips så var det fredag och trots att man vaknar med ryggvärk och knävärk och går som en ostbåge så visar humörbarometern på solsken i sinne. Det är fredag som sagt. Senare ikväll är ett frisörbesök inbokat och förhoppningsvis ska den katastrofzon som håret utgör tuktas och rätas in i ledet.

Naturen visar upp spetsformationer som slår vilken spetsstickning som helst och där inga maskor tappas - ett saligt tillstånd som vilken stickerska som helst kan blir grön av avund över.

Snart är det en semestervecka och besök och utflykter och mat och prat och lek med den lilla terriern som väntar.
Igår var det företagets årliga bouleturnering. Kloten for som popcorn över Stadsparksgångarna och lagens kämpaglöd lyste upp skymningen. Det är spännande att spela boule i Stadsparken. Ett år dök en skata ner och snodde åt sig lillen, i år var det en liten flicka som med beslutsamhet i ögonen kastade sig fram för att sno åt sig ett klot medan henne föräldrar tjoade "nej!  låt det ligga!" efter henne. Råkorna stjäl chips, reglerna tjafsas om, det mäts,  häcklas och hejas i allsköns samförstånd. Till slut korades en vinnare. Ett lag kom sist, och någon ska ju göra det, är man en schysst och snäll kollega så ser man ju till att andra slipper nesan att vara jumbo. Jag är schysst och snäll (om än med hår som en risbuske - ett tag till).

Så själen morrar inte det minsta idag, idag är den fryntlig och blid och totalt omorrig.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar