lördag 5 augusti 2017

Lördag

Första lördagen i augusti, och egentligen går man ju fortfarande och väntar på att den där sommaren, ska den inte sätta igång snart? Å andra sidan så vill man ju knappast ha 40-gradiga värmeböljor som de har i södra Europa, så kanske man ändå ska vara glad för 16 grader sådär på morgonkulan?
Är man viking, så är man och då kan man bada i Tvedöra trots 16 grader. Det tycks dock vara ont om vikingar i närområdet för trots att klockan var 07.30 så var det alldeles tomt där. Det hindrade dock inte Loppan som kastade sig i böljan blå med stor entusiasm. Själv badade jag också... om man ser det där med "bada" ur ett större perspektiv i alla fall. Jag blev i alla fall blöt om benen och det är ju också en form av bad tänker jag.

Därefter tog vi en liten tur på heden så att Loppan fick torka - hon sprang som ett jehu i blåsten och blev fluffig och fin som om hon hade varit på hårsalong och fönats.

Sen åkte vi hem och hade en sån där bra ledig dag, en sån dag där man gör lite av varje utan att känna stressen flåsande i nacken; man bakar lite. Tvättar lite. Tar en sväng på torget och köper rosor. Stickar lite hundar där mönstret kommer från Mary Jane Mucklestones "Sticka nordiskt".  Ett utmärkt mönster för om man tittar lite mer noggrant så ser man att vovvarna är små, raggiga och skuttiga vilket verkar välbekant! Tittar lite på friidrott där folk springer och hoppar och kastar och har sig i sitt anletes svett medan man själv tar det tämligen lugnt. Sen lekar man lite med den där raggiga pjäsen som är så rar, även om hon gräver i gräsmattan.

Dagar som den här tillhör mina favoritdagar, när stressnivåerna sjunker så att man blir blid och vänlig och ler hult omkring sig hela dan, även när det kommer en liten skur precis när man slagit sig ner i trädgården med en bok och ett glas vitt.

Och än är dagen inte slut; det ska bli lite krämig risotto med fläskfilé och champinjoner, det ska bli lite mer friidrott och lite mer stickning.

Typiskt bra lördag.

2 kommentarer :

  1. förstår inte hur man kan lära sig sticka. Det verkar mer komplicerat än hjärnkirurgi!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte alls - och det är skönt avkoppling från att fiffla med siffror och skrivelser vid datorn hela dagarna. Plus att det finns massor av fina, exklusiva garner så det tilltalar ens inre shoppare också :-)

      Radera