fredag 7 februari 2020

Fredagsfeeling

Trots att löneslavandets tid saligen är förbi så är det ändå en viss känsla med fredagar. Man skulle ju kunna tro att alla dagar är lite tjohej sådär när man är ledig varendaste dag, men nix, det är ändå en viss fredagstjohej som ger en särskild njutningskänsla.

Nu är förvisso maken lite sjuk av sig idag, ont i halsen och febrig och det är ju inte så det ska vara på en fredag. Men han tar det som en man.  ....eller vänta nu, han tar det inte som en man, gudskelov. Han sitter där i sin fåtölj och läser korrektur och är inte gnällig alls, som tur är.

Syrran och Zoya skulle egentligen ha kommit hit ikväll, men nu sköt vi det på framtiden för visserligen är det med största sannolikhet inte coronaviruset som drabbat maken, men man kan ju ändå hålla sina bacillusker för sig själv.

I stället tog syrran, Zoya, Loppan och jag en promenad på St Hans backar i eftermiddag, och sen åkte vi hem till syrran och drack kaffe och åt Solskenskaka, som syrran bakat i väderbevekande syfte. För det är ju lite bristvara, det där med sol, det får man nog medge även om regnet inte hällde ner idag.

Häromdagen, då var det faktiskt sol! Och sol så inihoppsan så man nästan blev bländad! Det kan  ju vara så att syrrans Solskenskaka liksom hade en viss inverkan på vädret redan lite i förväg sådär?
Det var så att livsandarna dansade jenka och slog saltomortaler - samtidigt. Och det gällde inte bara Bitte och mig utan även hundarna som rände runt som ystra kalvar. Eller faktiskt, som ystra hundar. Vi fick dem faktiskt att sitta stilla en liten stund för att föreviga dagen, den Dag Då Solen Sken!
Spexa och Swisha far runt och lekbrottas och Loppan studsar runt i perifering och tjoar att "jag är också med, så detså!" Fast på lite behörigt avstånd ändå, för hon är ju minst i sällskapet. Swisha hittade en rådjursklöv som hon stolt bar med sig och vi tyckte att "oj vilken fin pinne du har!" - ända tills vi insåg att det var inte direkt en pinne hon kånkade runt på. Då fick hon inte ha klöven längre eftersom den befann sig i ett rätt övermoget tillstånd. Upprörande övergrepp och stöld av begärlig egendom, påtalade Swisha men det hjälpte inte.

Tja, sen har jag knypplat lite i veckan. Stickat lite. Eller rättare sagt, mycket. Ett par vantar är färdiga och det är i färger som jag inte brukar välja, men jag tycker nog att de blev fina. De ska en gammal klasskompis få, för det är verkligen hennes färger.
Men nu är det fredagskväll, som tidigare påtalats. Och det är dags att fixa med maten och njuta av tillvaron, och hoppas på att det kanske blir lite sol imorgon?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.