söndag 14 juni 2020

I denna ljuva sommartid


Livet, det är så mycket enklare när det är sommar. Man behöver inte klä sig i lager-på-lager-på-lager när man ska gå ut, nej man bara greppar sin hund, hoppar i ett par skor och knallar ut för att njuta av tillvaron. Ibland knallar man hem till Grynet och Pyret där de raskt demonstrerar vilken kapacitet de har i köksträdgården - inte undrar på att det spirar bland spenaten och bönorna, att fänkålen prunkar och att potatisen lovar gott inför midsommar!


Andra dagar, ja då stickar man färdigt en rosa tröja och sen inser man att näe, man kan ju inte gå där och inte har något på stickorna så då får det bli en randig tröja till Pyret. Man kan sticka lite här och lite där och bland annat kan man sticka på Kulturen. Nu när alla stickcaféer är inställda så saknar man ju det där sociala med att umgås med likasinnade bland aviga och räta - men då kan man träffas några stycken och sitta på lite lagom avstånd på Kulturen och ta en fika samtidigt som man stickar. Win-win!


Vi var tre stycken som satt där och simultankapaciterade bland bullar och garn. Den ena berättade att hennes man inte gått utanför dörren på flera månader nu i dessa coronatider - de beställde hem all mat och när leveranserna kom så spritade maken av alla artiklarna. Själv gick hon dock ut och vi undrade om maken möjligen spritade av även henne när hon kom hem? Det är inte så lätt att veta hur man ska bete sig och även jag har hänfalllit åt spriten och har numera en liten handspritflaska i handväskan.
En annan dag, en blåsig en, träffar vi aussiesarna och deras matte och det yr hundar överallt. När det är brottningsmatch vill Loppan gärna vara med, men på säkert avstånd, lite som en hang-around. Kan vara klokt när man bara är en tredjedel så stor.

Idag har vi haft årsstämma i föreningen och det var ju nog så bra, inte minst när vi fick vin och landgång efteråt, men det som var ännu bättre att vi tidigare på dagen fick hälsa på hos flickorna. Maken och svärsonen hyrde släp och körde häckklipp och en massa nerhuggen murgröna och syrenträd till tippen, medan flickorna och jag ägnade oss åt andra väsentligheter; gunga, åka bil och vattna lite till i trädgårdslandet.




Flickorna gungar så att hårtofsarna gungar i fartvinden och mormors hatt far av huvudet, och mormor står där och tjoar ängsligt på mormorsvis att "håll i er!" Och flickorna håller i sig och sen springer de runt barfota i gräset och man känner att det där med sommar, det är minsann inte kattskit direkt.

Ja just det - vi hann ju med att mäta jordgubbarna också. Sånt ska ju också skötas.
Imorgon ska maken lämna bilen på service. Det ska bli spännande att se om han studsar ur sängen klockan sex då också, eller om han har lärt sig av erfarenheten?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.