fredag 26 juni 2015

Att det ska vara så svårt!

Fredag. Det vill säga den dag jag vikt för att gå på torget och köpa blommor. En utmärkt plan, i all synnerhet som solen skiner idag! Oväntat - men inte desto mindre välkommet. Det är så att sommarkänslorna spritter helt oregerligt inom en! Alltså tog jag helt lättsinnigt några komptimmar ledigt och cyklade hem som en vindil, medan jag funderade på vad jag skulle köpa för blommor. Rosor är ju ändå alltid rosor, det går inte att neka till. Men så finns det ju pioner! Riddarsporrar! Ja möjligheterna kändes många och lockande.

Men det ville sig liksom inte ändå. När jag kom ner till torget hade blomsterförsäljarna redan packat ihop och tagit kompledigt de också. Jag fick trösta mig med jordgubbar och det går ju bra det också, fast de gör sig inte i vas precis.

- ack, ack, ack beklagade jag mig, - vad gör jag nu?

Min fina plan gick snöpligt i stöpet. Men sen gick det upp ett ljus, jag fick en idé! Vi har ju fortfarande en trädgård, liten med naggande god. Aha! Jag plockar mig väl en bukett där, sa jag till mig själv och klappade mig på axeln för att jag är så begåvad och smart. Billigare blir det också.
Visst blev det en bukett! Vi har faktiskt en ros i trädgården, en "Golden Shower" som precis börjat blomma... men det är bara två blommor och då vill man ju inte halshugga dem precis, nej då vill man lite snålt ha dem kvar så länge som möjligt.

Så det blev lite kantnepeta. Lite gräslök som gått i blom. En pion (!) och så stal jag helt fräckt några blommor inne från grannen. Ja, jag skäms. Fullständigt anarkistiskt och olagligt och skämsfaktorn är mycket hög. F'låt kära granne! Men det kan ju vara så att den där kirskålen som blommar så skirt och vackert, den bryr du dig nog ändå inte så mycket om. Annars är det bara att knacka på, så lämnar jag tillbaka.
Faktiskt är det så att rosorna jag köpte förra fredagen på torget, de blommar också så fint ännu, en vecka senare. Så jag har alltså ärligen köpta blommor, ärligen plockade blommor och så några brottsliga kirskål förutom de där rosorna som sitter kvar på sin gren. Det blev ju ändå rätt bra får man säga.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.