måndag 1 juni 2015

Nya dörrar öppnas

Idag är jag trött ända in i benmärgen - trots att själva flytten inte sker förrän imorgon. Trött - men glad! För idag fick vi nycklarna och vi har tillbringat dagen med väsentliga saker. Som att flytta ner lite krukväxter till lägenheten. Ett litet köksbord och några stolar - vilket gjorde mig oändligt tacksam att det inte är jag som ska släpa alla möbler och 1,5 ton böcker upp till femte våningen, med tanke på att inte ens det lilla köksbordet fick plats i hissen. Maken och jag gjorde dock en heroisk insats och kånkade det uppför alla trapporna.

Det känns så bra - det känns som hemma. Det är ljust och fint. Imorgon kommer det att se annorlunda ut, då kommer det att finnas flyttkartonger överallt, precis som i huset. Men idag var det skönt att se ytorna och ljuset!
Viktiga saker har också skett; den första buketten har kommit. Dottern kom nämligen förbi och hade med sig både delikata bullar, blommor och grekisk honung. Dottern är välkommen närhelst hon vill!
Nu är vi tillbaka i huset igen, sista natten ska jag sova här, jag och maken. Huliganen snarkar väl förmodligen på hundpensionatet. Men imorgon åker vi tillbaka dit igen, i sällskap med 100 flyttkartonger och spridda kassar. Då ska det in lite möbler i mitt framtida syrum, det som tidigare var jungfrukammare. Det tar kanske lite tid innan det sker några storverk vid symaskinen där (om någonsin?), men snart ska det dit lite garner, lite tyger och andra prylar. Det kommer inte att bli så rent och ljust och tomt, men förhoppningsvis mysigt.
Nu ska vi lära oss alla nya maskiner, herregud vad krångligt det är i den digitala eran! För visste man precis hur man satte på ugnen. Spisen. Diskmaskinen. Nu måste man läsa instruktioner tills ögonen går i kors och sen petar man med viss försiktighet på diverse knappar. Nåja, det ska nog gå bra.

Nu är det dags att gå och ha en date med John Blund känner jag. Om jag hittar sängen bland alla flyttkartonger vill säga.

9 kommentarer :

  1. Vilket vackert vardagsrum och våningen är säkert lika fin!
    Avundsjuk är bara förnamnet ....
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så här några dagar efteråt är jag nästan avundsjuk på mig själv. Fast själva processen "flytta" är inget att avundas... :-)

      Radera
  2. Vilka vackra golv - ja alltihop förresten ser kanonfint ut och det är klart att du kommer att uträtta storverk i ditt mysiga syrum! Jag kommer gärna och syr där jag med! Tänker på er och alla kartongerna idag, ja jag tänker på dottern och svärsonen också men antar att de inte har fullt så många kartonger som ni :-) ! Ser fram emot att få besöka er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är så välkommen! Vi har fortfarande lådor att packa upp :-)

      Radera
  3. Tack! Det är mycket golvknarr och atmosfär här. Vi trivs!

    SvaraRadera
  4. Your new home is so beautiful!!! I love it and can't wait to see it for myself.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...and I can't wait to show it to you!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.