söndag 7 juni 2015

Morgonpromenad

Efter att ha gått ungefär samma morgonrunda i drygt 12 år så går vi nu på nya äventyr! Huliganen tycker det är mycket spännande, så många nya dofter att undersöka! Det är därför han ger matte en blick som tydligt säger - sluta ta bilder nu, nu ska vi kasta oss över dagens smörgåsbord av intressanta dofter!

Tänk vilken tur att bo nära den enda botaniska trädgården i Sverige som tillåter hundar! Det gör den mycket rätt i tycker vi. Förresten heter botaniska trädgården inte det, den heter Botan och inget annat. Dessutom firar Botan 150 år i år - en aktningsvärd ålder. Ja-må-du-leva och allt det där, med tulipaner från Amsterdam, tralala! Förmodligen massor av tulpaner, fast de har blommat över nu.


Det är kanske inte världens största botaniska trädgård, men väldigt fin! Det finns välklippta gräsmattor där man kan ha picknick om man så vill, det finns rabatter i långa rader - och det finns små rufsiga gångar att passera igenom. Det råder strikt koppeltvång och det håller vi oss till. Så om någon från Botan råkar kika in här vill jag påpeka att kopplet hänger efter den lille Huliganen och jag i sekunden efter kastade mig som en panter över det och i fortsättningen lät mig ledas runt av Han Som Bestämmer.
När vi traskat igenom Botan var vi ännu inte färdiga att gå hem - det finns ju fler gator att undersöka, fler kissfläckar att snusa på och jag hade absolut inget emot att spankulera runt i morgonsolen. Värre kan man ha det.

Vi gick på Tomegapsgatan.

Och sen kom vi fram till Hökeriet i hörnet av S:t Annegatan. Där kan man köpa gammaldags karameller och fika på den mycket lilla innergården, i alla fall när det är öppet. Det var det inte nu. Därför vandrade vi vidare ner mot Kulturen.

Sen började vi vända kosan hemåt. Vi gick förbi lilla Sigridsgatan. Där vill man inte promenera i högklackat... så det var ju tur att Huliganen bara hade pälstofflorna på.
Men sen började det bli dags för frukost kände jag. Så vi knallade vidare hemåt, hem till Maken och Sonen som vaknat när vi kom upp och så drack vi te och åt rostade mackor tillsammans. Huliganen ville mest ha ost. Ganska mycket ost ville han ha.

Och nu hålls det på att sorteras in böcker i bokhyllan. Dottern och svärsonen är på väg för att bistå med råd och dåd i routerfrågan och kyrklockorna ringer i katolska kyrkan.

Som morgonpromenad betraktat får man nog ge den en guldstjärna tror jag.

4 kommentarer :

 1. oh goodness gracious! you've moved! well, so much has happened in the last few months. all looks well on your end, i'm so happy for you irene! here it is all about baby and my time with her every day. also, i've (tried not to) give up on blogging for instagram, but it seems i have. i'm ready to get back to blogger though, i've been missing it. hello to hooligan! x

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Lori, how nice to hear from you! Piper must be getting quite big by now? Please, please do get back to blogging, I've missed you!

   Radera
 2. What a wonderful morning walk - the gardens look lovely, and I recognise some of those streets!

  SvaraRadera
  Svar
  1. We did walk there when you visited - and they have an excellent café in the botanical gardens which we must try next time!

   Radera