torsdag 25 juni 2015

Hjälp?

Vi lever nu i ett salighetens rus. Den sista flyttkartongen har gjort just det; flyttat ut.


Ut ur mitt syrum och ut ur lägenheten! (Okej, det kan finnas någon på vinden, men till och med dessa är organiserade och iordningställda - vad har hänt med oss? Var kommer denna oväntade, men uppskattade, ordentlighet ifrån?)


I vilket fall som helst, nu kommer jag fram till min symaskin! Den har redan varit i bruk, inga stordåd har uträttats, men ett par kuddfodral till den nya soffan och en uppläggning av befintliga gardiner som var för korta. Eller för långa som det visade sig. Fel, helt enkelt! Men rätt ändå, eftersom de mönstermässigt passar så bra i vårt sovrum, och eftersom jag trots att jag haft gardinerna länge fortfarande tycker jättemycket om mönstret, Passiflora av Ingela Backman. Nu är de upplagda och är helt rätt, både längd- och mönstermässigt.


Så nu står symaskinen där och småhoppar förväntansfullt, lite lagom uppvärmd sådär. Sommarvädret känns ganska syvänligt för tillfället, man gnolar lite mer om Josefin och hennes syma-ma-ma-skin än brister ut i Vamos a la Playa.


Så vad ska jag sy? Jag har några klänningsmönster, det har jag. Men så tänkte jag att det vore kanske kul att sy ett nytt sängöverkast till vår dubbelsäng? Sängen är 2 x 2.10 så det får vara rejäla doningar. För mycket länge sedan sydde jag ett överkast för hand till vår dåvarande sommarstuga i hexagoner och i fina franska tyger. Sedan kom en eländig tjuv och stal täcket! Det har fått mig lite avigt inställd till hexagoner och handsömnad, så jag vill ha något annat. Men vad? Vad finns det för fina mönster till lapptäcke som passar till en ganska novisartad sömmerska. (Det får dock gärna se lite komplicerat ut så att jag kan inhösta massor av beröm och jubelrop). Vi bor i en gammal våning och är lite gamla av oss när det gäller hur vi vill ha det, så det ska vara ett klassiskt mönster. Jag tänker mig att för själva kviltningen får jag nog skicka iväg det, ett så stort täcke kommer jag aldrig att kunna klämma in i min symaskin. Dessutom känner jag mig själv rätt väl; jag skulle aldrig orka handkvilta något i den storleksordningen...


Tips emottages tacksamt!

7 kommentarer :

  1. Tänkandet har börjat,men jag är ju lite vild av mig i mönsterval så det kan bli jobbigt med tänkandet! ;-)
    Återkommer privat när jag tänkt färdigt!
    Förresten så har du en enormt duktig syster.
    Har Du frågat henne?

    Kram Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ser jag fram emot! Och självklart är syrran högeligen involverad - hon lär inte undkomma :-)

      Radera
  2. Stockhusrutor eller Rådhustrappor - det är gamla fina mönster som nog kunde passa i ert hem. En Stockhusruta var det första vi sydde ihop ifall du minns. Men det finns fler idéer! !! Kram Syrran

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Irene, kan man skicka iväg kviltar för maskinkviltning iSverige?? var skickar man dem då??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har hört det i alla fall - jag kollar och återkommer!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.