onsdag 28 oktober 2015

En ganska typisk onsdag...

...har det varit idag. Den inleddes med att jag rände runt och letade efter ett häfte med stickmönster. Jag visste att jag haft det senast igår, och det borde ligga vid a) min stickfåtölj, eller b) en annan fåtölj, eller möjligen c) på mitt sybord. Nu var den lille rackarn puts väck. Jag letade. Lyfte på högar. Tittade under fåtöljerna, men det enda som mötte min blick var lite lagom tussar efter Huliganen som fäller som en tok för tillfället. Jag meddelade maken att häftet var väck, och om han skulle få syn på det skulle han kasta sig över det som en kobra och lägga det på mitt bord. - Ållrejt, sa maken medgörligt med tankarna långt borta på Krognos-ätten och dess görande och låtande på medeltiden. Det är ju svårt att fokusera på mer än en sak, det får man förstå.

Sen cyklade jag till jobbet och kramade en karl, en som inte var maken! Ja det kan till och med hända att jag pussade på honom. Eftersom jag är en ärlig själ meddelade jag maken när vi sågs till lunchen att jag fraterniserat med andra män. - Jahaja, sa maken, - var Axel på jobbet? Och jo det hade han varit. 6 månaders stabil, knubbig och glad bebis, såklart det behövdes såväl kramas som pussas! Fast först skulle han äta mosad banan fast därefter frågade jag listigt pappan om han inte skulle ha kaffe och innan någon annan hann agera knuffade jag undan pappan och tog över Axel. Axel tyckte mycket om mina örhängen som är långa och dingliga, jollrade artigt och hoppade jämfota i mitt knä. Ibland är det trevligare än annars på jobbet får jag säga.

När jag kom hem från jobbet var det mörkt och tyst och tomt, men strax därefter kom mitt eget Kinderägg valsandes in genom dörren; tre saker i en och samma mansperson det måste ju vara bättre än vilket Kinderägg som helst? Förvärvsarbetare, pensionär och student i en och samma förpackning. Dock ej av choklad, just där är det kanske ändå bättre med Kinderägg.

Just nu lagar Kinderägget mat till mig, det doftar gott av paj från köket och jag är så himla belåten för jag har hittat mitt stickhäfte! - Var låg det? undrade maken intresserat och jag fick lite motvilligt erkänna att det låg rakt fram på mitt sybord. Fast jag hade råkat lägga lite andra saker ovanpå. Så egentligen var det inte alls väck, den enda som var lite väck var nog jag.

4 kommentarer :

  1. Härlig dag! Med ett leende på läpparna njuter jag av ditt härliga kåserande över dagens händelser!
    Jag själv är förkyld med hosta o halsont för andra gången på en månad, hoppas kurera mig innan nästa helgs Lundabesök! Med bloggandet går det inte framåt, snarare inte alls... Men kanske snart, snart Får väl släpa med mig lite bilder från vårt besök i californien i somras o träffen med Lori:) när vi ses god natt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu får du helt enkelt se till att bli frisk pronto! Jag ser fram emot att träffas nästa fredag, ska bli så kul! Ser gärna lite bilder från träffen med Lori, är ju lite nyfiken :-). Vi hörs via mail om nästa vecka! Ät nu mycket c-vitamin så du blir frisk - eller prova med choklad, det går kanske lika bra?

      Radera
  2. Tack för ett häeligt kåseri - ett av många!
    Känner igen det där med försvunna saker, inte alls försvunna utan bara osynliga 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det märkligt hur saker helt plötsligt blir liksom bara osynliga? Ligger där rakt framför näsan på en egentligen och fnissar för sig själva.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.