fredag 23 oktober 2015

Maken har varit lite listig


Maken är mycket nöjd och glad och trivs bra i vårt nya hem, men så kom jag ändå hem en dag och upptäckte en make med en bekymrad rynka i pannan. - Men älskling, vad har hänt?! utropade jag med minst fyra utropstecken och tre frågetecken, man vill ju liksom inte ha en bekymrad make. God och gla' ska maken va' har alltid varit min paroll. Det visade sig att maken upplevde en tomhet i tillvaron. Något saknades.

Det som saknades var Gyldendals og Politikens Danmarkshistorien. I alldeles för många band.

Maken, som är en modern make (åtminstone i vissa fall) hade på nätet hittat verket på danska antikvariat, men dessa rövare ville ha en ohemul massa pengar för att skicka dansk historia i (alldeles för) många band till Lund. Vad göra?!

Maken klurade och grubblade och sen kom han på att man kan ju hämta dem själv, i Köpenhamn. Heureka! sa maken och kom sedan på att asa hem 16 band själv kan ju vara lite tungt....hm... han kastade en listig blick på frun (= undertecknad) och undrade illslugt om jag inte var sugen på lite Afternoon Tea på det där Perchs Tea Rooms som det pratats så mycket om. Kanske rentav med ett glas bubbel till?

Tja, hans naiva fru gick väl på den lätte och det är därför vi har tillbringat eftermiddagen på bästa sätt med ett rejält Afternoon Tea och sedan lite bokshopping. 17 band historia och en bok om danska borgar som lite grädde på moset.

Men rätt ska vara rätt; jag har också shoppat! Nu står teburken på plats och är fylld av Kalkstensdrömmar (te) och maken sitter vid skrivbordet och tittar ömsint på sin boktrave.

- Var ska de få plats, undrade jag krasst. Maken såg ut som att han försökte undvika frågan men meddelade sedan att det ska han nog lösa. Bäst att hålla ögonen på sina trädgårdsböcker, känner jag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.