söndag 25 oktober 2015

Vem sa att hösten var grå och trist?

Milda matilda vad helgerna går snabbt! Man hinner knappt hälla i sig fredagens Afternoon Tea förrän det är söndag kväll - och vi vet ju alla vad som väntar bakom knuten när det är söndagskväll. Just det; måndag morgon. Det är mååååndag morgon, och mitt huvud känns så tu-u-u-ungt sjöng ju redan Povel Ramel på sin tid. Visserligen känns huvudet inte tungt, men vi vet precis vilken känsla han menade, jodå.

För övrigt har det varit en bra helg, och hur kunde det vara annat när man inleder den på Perch's?

Igår var vi på middag hos Ellenfamiljen som nyligen hemsökt den afrikanska kontinenten. Det var mat och prat och himla trevligt. Och en himla massa hundar, en Huligan och två labradoodles, varav den ena var så doodlig som allra helst. 8 månader och liksom i full-sprätt-läge hela tiden. Huliganen tog det med jämnmod och morrade "stick-å-brinn" med jämna mellanrum. Den yngre doodlen kissade och bajsade inomhus, varpå Ellenpappan såg lätt medtagen ut, men icke desto mindre lyckades det honom och Ellenmamman att severa oss en delikat måltid. Sedan gick Ellen, Ellenmamman, Huliganmatten och alla vovvarna ut för att se om det liksom gick lika bra att kissa utomhus.

När vi kom in igen frågade Ellenmamman Ellen vilken hund hon tyckte mest om? - Hampus, svarade Ellen då (det präktiga barnet!) - för han är liten och söt och lugn. Då log Ellenmamman och erinrade sig gamla tider när Huliganen for runt som ett liten fyrbent tornado. Nåja, vi blir alla äldre och måhända inte klokare, men något lugnare.

Kunde man tro. Idag har det varit syträff hos syrran. Dottern jag och Huiiganen dundrade in genom dörren och syrran, som är härdad, log välkomnande och tog hand om oss på bästa sätt. Sedan drog vi oss mot syrummet och fortsatte med vår väsksömnad.  Vissa alltså. Andra tjoade i högan sky och när det inte hjälpte välte han ut papperskorgar, hade dragkamp med tygbitar, slickade folk på benen, var ivägen i största allmänhet och kollapsade sedan i en liten hög och sov, kanske inte den oskyldiges, men definitivt den busiges sömn.

En färgrik - och bra  - helg det här.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.