söndag 29 november 2015

Förste advent

 
Just nu sitter vi inomhus och väntar på att stormen Gorm ska attackera. Blåst och regn, det är väl inte direkt det jag förknippar med förste advent, men okej, det känns som att det är en bra kväll att sitta inne och kanske dricka lite glögg?

Helgen har tillbringats på resande fot; först fräste vi iväg hela vägen upp till Göteborg för att hälsa på sonen och hans flickvän. Det är lika spännande varje gång, jag gillar verkligen Göteborg! Vänliga människor, mysiga butiker, många caféer - hur skulle man inte kunna gilla en sån stad? Men trafiken! Och vägarna! Och  hur man hittar! Vojne, vojne. Men på något sätt så lyckas vi alltid ta oss fram ändå.

Sonen, som är en rekorderlig son, hade bokat bord på Hos Pelle, och det hade han gjort alldeles förträffligt rätt i. God mat, goda viner och utomordentligt sällskap. Och nu har jag, för första gången tror jag, ätit bräss. Brässen och jag tittade högtidligt på varandra och sen åt jag upp den. Kanske inte så schysst, men den var god, det måste jag säga. Vi åt tills vi blev fyrkantiga och drack förträffliga viner till. Sedan annekterade vi sonens säng, medan han sov hos flickvännen, ganska glad över att slippa sova på soffan tror jag. Det var något svalt i sonens lägenhet, men iklädda rejäla flanellpyjamas gick det bra. Ännu bättre hade det väl varit om jag inte, medgörlig som jag är, låtit Huliganen sno åt sig en rejäl bit av min del av täcket. Men vad sjutton - han är ju så söt när han ligger där och snarkar, då har man väl inte hjärta att rycka åt sig täcket?

Sen inleddes söndagen på minst lika bra sätt med att vi blev bjudna på brunch hemma hos flickvännen. Jättegott! Risken att dö svältdöden känns väldigt minimal. Huliganen, som inte har något fint sätt alls sådär första gången han har på besök hos någon påtalade med eftertryck att han också minsann gillar skinka, ägg, bacon, små goda korvar och allt vad det var. Då log jag urskuldande igen, det blir ju lätt så när man har en egensinnig och bortskämd västgötaspets. Flickvännen, en förtjusande flicka, mycket västgötaspetsvänlig på bästa sätt, tog inte illa upp.

Sen var det dags för besök hos svärmor i Halmstad innan vi åkte mot Lund igen. Och tro det eller ej, nu är man ändå lite hungrig igen, så nu blir det kvällsmat, innan det blir lite glögg och Bron. Och förmodligen en kvällspromenad i sällskap med Gorm och Huliganen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.