söndag 22 november 2015

Idag stannar vi inne

 Väldigt vackert med snö så här inifrån, men eftersom jag och Huliganen har närbesiktigat nederbörden vet vi att det är inte så mycket kallt snöknarr som plisk-å-plask över det hela.

Sent igår kväll när vi gick kvällspromenaden efter att ha vinkat farväl till vännerna som cyklade hem efter en trevlig kväll sa maken belåtet att det är som att promenera runt i ett julkort när vi knatade runt på kullerstensgatorna. Jag tror att han ser det som helgens motion ute i det fria, och när jag nyss var inne och tittade till honom där han låg i sängen och tittade ut sa han belåtet att idag blir en typisk innesittardag. Jag tror han har rätt - stickning, skidåkning på TV, lite läsning och rester kvar sedan igår = lagom mycket matlagning. Goda odds för en behaglig söndag.

Jag gillar att ha vänner på besök; mat och prat och ibland spelar vi spel. Igår spelade vi kort och det var väl lite blandat resultat men roligt hade vi! Fast förr om åren behövdes det inte att man skickade läsglasögon runt i sällskapet för att man skulle kunna se valörerna på korten? Tempus fugit sa redan de gamla romarna, säkert när de hade gjort samma upptäckt. Kanske när de satt på Colosseum och inte kunde urskilja vilka som var gladiatorer och vilka som var lejon?

Men nu. Söndag. Bring it on!



1 kommentar :

  1. Jamen det är väl välorganiserat, första snön när jag är på besök "hemma" den här gången i Stockholm och Karlstad, där det är knirr, knarr :0) hem-hemma i Wien är det fortfarande plus grader och höst!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.