lördag 7 november 2015

Veckoresumé

I en grisblink har det gått en vecka, och november känns inte längre sådär sprillans ny och fräsch. Hemmet ser ut som en blomsteräng eftersom det varit en vecka fylld med inte bara jobb utan också besök - besök som haft med sig grönska i långa banor. Chokladkalender har vi också fått, och nu ska vi bara se till att alla luckorna inte är öppnade och chokladen väck långt innan det är dags...

Huliganen och jag har också hunnit med uppföljningsbesök hos veterinären. Ett besök som avlöpte väl, i all synnerhet som det vare sig behövdes röntgas, petas i rumpan eller klämmas på. Om alla veterinärbesök vore sådana vore det helt ok hälsar Huliganen. Dock var det ju lite förberedelser, nämligen skulle vi ha med oss inte mindre än tre morgonurinprov. Tredje morgonen tyckte Huliganen att måttet var rågat, skulle man inte få slå sin morgondrill utan att matte jagade en med en turkos skål för att fånga upp dropparna? Va? - Nu e' det nog! sa Huliganen och knep igen, så matte fick jaga honom längs hela gatan med skålen i högsta hugg. Det där då man är tacksam för att man är morgonpigg och att åskådarskarorna lyste med sin frånvaro.

Sen har det jobbats och jobbats och varit på styrelsemöte i föreningen - trapphuset ska målas om och färg bestämmer man inte i en handvändning. Sen ska det skrivas skrivelser till byggnadsnämnden som har de mest horribla påhitt för sig. Och sen var det helt plötsligt fredag och jag fick besök av en bloggvän från Wien, och det är rent märkligt hur fort några timmar går när man ska prata garn och resor och stickning och mönster och det ena med det andra. Vi hann långt ifrån prata färdigt, så jag hoppas att Karin-Ida snart ska till Lund igen för att hälsa på dottern!

Idag är det lite trädgårdspåt hos dotter och svärson som står på agendan - och sen ska det bli gåsmiddasg. Innan nu ev. läsare flämtar av beundran över denna simultankapacitet och dessa kockfärdigheter ska jag i ärlighetens namn erkänna att gåsmenyn har vi beställt på Saluhallen, så det blir tämligen lindrigt för undertecknad. Dotter och svärson kommer, sedan de försiktigtvis förhört sig om det skulle serveras svartsoppa? I så fall vore de nog alldeles väldigt upptagna nämligen. Men svartsoppa blir det icke, ty det finns fler som hade varit upptagna då.

Men nu - låt oss attackera lördagen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.