fredag 18 december 2015

Den gick i ett nafs!

Veckan alltså. Såhär före jul är mitt jobb alltid kaotiskt, stressigt, rörigt och hetsigt - men då går tiden å andra sidan väldigt fort! Och rätt vad det är, är det fredag och lugnet börjar lägra sig.

Så det har inte hänt så värst mycket i veckan egentligen. Jo igår var det torsdag, och tänk då lyckades vi ytterligare förbättra vårt nya koncept städa-först-gå-ut-och-äta-sedan. Vi hoppade helt enkelt över städningen och knallade ut för att smälla i oss en caesarsallad och ett glas rött alldeles ostädade. Smått genialiskt om jag får säga det själv.

Ja vi har haft glöggmingel för alla våra grannar också i tisdags, vilket var himla trevligt, i all synnerhet som de kom lastade med choklad och praliner och sånt. Synnerligen trevliga grannar vi har!

I helgen fick jag faktiskt sytt lite, jodå minsann. Symaskinen hickade till av förvåning men spottade sedan ur sig två stycken julbordstabletter. Okej, inte det allra mest avancerade kanske, men ett tacksamt projekt. Och jag har minsann gjort dem vändbara (jodå, det spills i den här familjen ibland).

Men nu är det fredag kväll. Maken är nere och botaniserar i vinkällaren. Huliganen och jag ha en liten ryggbiff och rosmarinpotatis på lut.

Och över oss alla vakar små tomtar och bockar. Vi är snart inne på upploppet nu!
Jag måste också erkänna att jag är inne i ett veligt skede; ska jag dra upp eller inte? Jag stickar på mina tvåfärgsvantar och det blir jättefint - men de blir lite trånga känns det som. Jag har sticka tvåtredjedels vante, och antingen gör jag den klar och inser att jag måste dra upp och har då stickat mer i onödan. Alternativet är att dra upp men tänk om det inte är nödvändigt? Jag gillar ju vantar som är ganska trånga, det gör jag. Ack och ve, beslut beslut.... jag känner mig som Hamlet. To dra upp or not to dra upp, det är verkligen frågan.

Men först; fredag!

3 kommentarer :

  1. De passade ju perfekt, ja bocken och tomtarna alltså! Vad gäller stickningen, kan du inte börja på nr två och göra den lite större och sticka lika långt så kan du ju känna efter vilket som blir bäst?? Och tänk vilken träning du får i att sticka den här sortens stickning :-). Kram från syrran, som alltid full av råd ( goda eller ej överlåter jag till dig att tycka )

    SvaraRadera
  2. Håller med din syster, flerfärgsstickning är ju inte så töjbart, och tänk vad trist om du inte kan ha dem när du är färdig... Jag vet dock att det är svårt att ta ett sånt beslut!

    SvaraRadera
  3. Jag har nu lyssnat på goda råd och repat upp vante ett - den blir för trång. Ja, jag överraskar mig själv med att ha blivit lite klok och förståndig på gamla dar!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.