söndag 6 december 2015

Saffranssöndag

Igår var vi på ett alldeles excellent adventsfika hos dottern och svärsonen - det var bullar och mazariner och nötkakor, allt av delikataste och hembaktaste slag. Glögg och te och familjeträff, bättre blir det inte! Möjligen var ljudnivån något hög, men detta får skrivas på Huliganens konto, han blev så exalterad av att träffa så många slickvänliga människor på en och samma gång. Men till slut lugnade även han ner sig (även om han tyckte att tillgången på saffransknutar var något snålt tilltagen just för deltagarna av hundslaget) och vi tillbringade några angenäma timmar vid fikabordet - ja förutom de som är lite mer energiska av sig och dansade runt i vardagsrummet.

Mätt och belåten sov man sen som klubbad och vaknade upp till en blåsig och regnmulen söndag. Men om söndagen i sig inte är så färgsprakande så får man lysa upp den själv. Och vad lyser väl upp mer än en saffransgul deg? Ja, man blev liksom lite inspirerad där igår.

Huliganen och jag mortlade kardemumma, värmde mjölk, sprätte med mjöl och rev mandelmassa, supportade av maken som hojtade att det doftade underbart av nybakt.

Julmusiken gick på repeat och det var vinterstudion på tv, stickningen kom fram och det blev en alldeles förträfflig andra advent.

Det som är så bra med hund är att när man känner att nu orkar man inte sitta stilla mer, man vill inte höra "It's beginning to look a lot like Christmas" en endaste gång till,när man rapar lite däst efter den sista saffransbullen, när man har råkat klippa av fel tråd, inte alls den som man trodde var fäst utan en helt annan och ofäst liten rackare, ja då klämmer man ner den röda baskern på skulten och drar en runda i Botan och känner livsandarna vakna till liv igen.

Sen kan det hända att man råkade nicka till en stund i fåtöljen, men nu är jag vaken igen. Vaken och tänker eventuellt ta mod till mig och göra en nystart på min tvåfärgsstickning. Det första försöket har gått i graven, men nu har jag planer på att försöka mig på ett par vantar.

Det är kanske bäst att jag stärker mig med lite mer glögg först.

2 kommentarer :

  1. Bullarna ser vansinnigt goda ut. Kardemumma och mandelmassa, det kan inte bli bättre!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. I all blygsamhet så får jag säga att de blev väldigt goda!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.