fredag 11 december 2015

I all blygsamhet

För rätt länge sedan såg vi en gammal reklamfilm på TV om husmödrar som for runt som skållade råttor och utförde de mest ekvilibristiska arbetsuppgifter; det syltades, saftades, putsades fönster, snöts ungar och piskades mattor. Detta ackompanjerat av en speakerröst som hurtigt meddelade att en god husmoder pockar inte på uppmärksamhet för sin gärning - nä, för uppenbarligen ska man slita i sitt anletes svett och sedan bara blygsamt mumla att "äsch, det där var väl ingenting".

Detta har maken med jämna mellanrum påpekat för mig - och jag för honom, fast då byter jag hur husmoder mot dito -fader.

Och visst är jag en blygsam person! Någon gång då och då, i alla fall. Inte ikväll dock. Nej nu slår jag mig för bröstet och trumpetar att detta, det är bloody marvellous! (Det låter inte så illa när man svär på utrikiska har jag märkt).

Jamen skåda - det går inte fort. Men det går! Blommor på löpande band.
Så nu pockar jag på minsann!

Det är fredag. Det blir lite ryggbiff, en Côtes-du-Rhone och kanske en liten chokladbit. Imorgon blir det nog granköp. Det kunde varit värre.

8 kommentarer :

  1. Men det var ju det jag förväntade mig - ett mästerverk!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åja, nu ska vi inte ta i :-) - men jag är nog ganska nöjd. Mest med att jag lyckats behålla tålamodet!
      kram

      Radera
    2. Tålamod är inte det sämsta. Det är bra att ha, när man syr lapptäcken och stickar. Konstigt att det tålamodet inte visar sig i andra sammanhang?

      Radera
    3. Mitt tålamod visar sig i stort sett aldrig, har jag en känsla av :-)

      Radera
  2. Så fint Irene, jag visste väl att du var en fena på flerfärgsstickning - också!!
    En trevlig helg önskar jag er och lycka till i morgon, att hitta en vacker gran!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det krävs nog en hel del övning, men det är faktiskt inte fullt så svårt som jag inbillat mig. Hoppas ni har det bra i Wien också - kanske rentav med lite snö?

      Radera
    2. Övning ger färdighet! Här i Wien är det absolut ingen snö och det är svårt att få till julstämningen när det är 15 grader... när man går på julmarknad för att värma sig med en glühwein...

      Radera
    3. Våra grannar åker till Wien för julfirande till helgen och jag var lite avundsjuk - men då behöver jag inte bli avundsjuk på vitt snötäcke då?

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.