tisdag 8 december 2015

Ikväll får det nog bli lite glögg

Det var lite Norénskt här i natt. Lång natts färd mot morgon, skulle man kunna säga. Eftersom en förkylning flåsar mig i hasorna tänkte jag mig att gå och lägga mig tidigt för att sova bort eländet och ramlade därför i säng i human tid. En klok och förnuftig plan som säkert hade gett bra resultat om jag inte vid den arla tiden 00:35 väckts av en olycklig hund och fick vackla ut i den mörka natten. Sedan höll vi på sådär, kräktes på hallmattan och sånt. Imorse vaknade vi till livs, glåmiga och lite slitna, men utan att det kom ytterligare eruptioner på mattan och det kändes ju bra får man säga.

Det lär bli en tidig kväll ikväll - och förhoppningsvis med mer sömn och mindre kaskadspyor. Huliganen verkar vara på väg att bli piggare och själv är jag innerligt nöjd och belåten med mig själv, jo för nu är jag på gång!

6 raders tvåfärgsstickning där jag med stor möda och hjälp av Youtube lyckats lära mig hur man håller mönsterfärger i vänsterhand och bakgrundsfärgen i höger. Och inte ett enda utbrott. Inga sammanbrott! Inte minsta lilla svordom under dessa sex varv. Det blir inte superjämnt, det blir det inte men jag tänker att det är övning som ska till. Håller jag månne på att bli vuxen och förståndig??

I vilket fall som helst, lite glögg kan det vara värt!


Om lyckan (och tålamodet) står mig bi ska det bli ett par vantar. Jag har fått låna "Solveigs vantar" och det här är mönstret som heter Schersmin - det verkade tämligen okomplicerat, något som kändes bra så här när man tar sina första stapplande steg i flerfärgsstickning.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.