söndag 10 juli 2016

Kreativa lösningar

Vad gör man en regnig söndag?
 Tja, man kan ju börja med att åka till tippen med gamla kartonger och annat bråte, och sen känner man sig så oerhört duktig och rekorderlig att man med gott samvete kan gör ungefär precis som man själv vill. I makens fall inbegriper då detta att läsa historiska böcker så att hjärnvindlingarna går i spinn och sedan kanske lite Formel 1 och friidrott på det.

I mitt fall blir det att läsa lite, nämligen The Happy Ever Afterlife of Rosie Potter som, om jag förstår det hela rätt, bl.a. handlar om en kärlekshistoria med ett spöke. Den är irländsk och rolig och vad mer kan man begära? Och det där med spöke, det kan man ju själv känna sig som när man lite oförsiktigt blickar in i spegeln en måndagsmorgon.
Nu, nu är det söndag och när jag inte läser så dricker jag kaffe och stickar. Också är jag alldeles oerhört rejäl och sydde resår i makens nya blåa flanellpyjamas, så nu är han rustad när nordanvinden viner. Dessutom har jag sytt färdigt en tröja i vecka som jag började på förra sommaren, det är lite som i reklamen; Plötsligt händer det,,,

Av detta blev jag så alldeles väldigt mallig och dumdristig att jag sydde färdigt en kjol som jag också började på förra sommaren, men som jag övergav och som sedan hängt på provdockan. Nu är den klar och nu kommer jag ihåg varför jag övergav den. Den kändes liksom lite tajt redan då, och då den inte töjt sig över vintern, medan jag å andra sidan töjt mig något... tja, kjolen är klar men får nu ligga och skämmas i en låda.
Jag kände mig ändå inte riktigt färdigsydd. Jag ville ha ett litet, snabbt projekt utan måttpassning. Tänka, tänka.... jag kände mig som Nalle Puh där jag tänkte och funderade och kliade mig i huvudet... men så; Tiddelipom! kom jag på det. Nya fräscha nåldynor. Utan passning. Medge att det är smart!
Nu börjar jag dock fundera på om det inte är dags för en eftermiddagskopp? Och kanske en äpplemuffins till det. Ja, jo, lite mindre äpplemuffins så kanske den där kjolen går på så småningom. Men tills dess har jag ju mina nåldynor som funkar fint såväl med som utan äpplemuffins.  En ytterligare bonus är ju att jag använde mig av små bitar av resttyger så nu känner jag mig såväl påhittig som sparsam. Och sugen på muffins.

1 kommentar :

  1. Stina säger att du har ögon på datorn! Och visst har hon rätt, bilden med de två nåldynorna ser ju ut som ögon. :-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.