söndag 3 juli 2016

Vad har krokodiler och Alice Cooper gemensamt?

Kanske att de var på examensfest hos oss i fredags?
 Fast det började ju inte med krokodiler, det är en nog så bra ingrediens på en fest men det är ju lite mer som ska till. Först ska man laga mat (eller rättare sagt, först ska man städa, men det är så tradigt så det låtsas vi inte om, det här inlägget ska handla om festivitas och roligheter, inte dammsugare. Även om den kom fram under kvällen också).

Som sagt; det ska brynas och stekas och skalas och kokas i långa banor. Dukas bord. Skriva menyer.

Sen kommer huvudpersonerna hela vägen från den där staden som börjar på K i Värmland. Och en stund därefter kommer Hjärtegrynet och hennes föräldrar ångandes från sina alldeles egna festförberedelser.

Nu trodde kanske de nyexaminerade och numera även licensierade tandläkarna att de bara skulle få luta sig tillbaka och kolka i sig champagne i långa banor. Fel, fel, fel! Hos oss får man jobba för brödfödan. Vi ville ju också verkligen försäkra oss om att de vet vad de ska göra när de kommer loss bland borrar och tänger och lossnade tänder.

Det borrades efter kariesangrepp så att frigolitkulorna yrde som snöstorm över köket (det var då dammsugaren fick komma ut på ett gästspel). Därefter fick de träffa en liten ilsken patient som led av ett svårt fall av lösa tänder i underkäken. Det var med en viss försiktighet de behandlade herr Krokodil, för blev han inte nöjd högg han efter tandläkaren! Vi hoppas att värmlänningar i gemen är något mildare och mer lätthanterliga i tandläkarstolen.

Lilla Hjärtegrynet var så klart med, men såg lätt frågande ut; voffor gör di på detta viset? såg hon ut att tänka.

Man kan ju ändå inte plåga sina gäster hela tiden, så det är klart maken fick öppna en magnumbutelj champagne, och vi fick styrka oss med lite starters.Sen, sen var det mat och prat och tandläkarpictionary där offren gästerna visade den mest storslagna kompetens i att illustrera såväl fluortant som amalgam som bruxism. Det lovar gott inför framtiden det här tycker jag nog! Värmlänningarna kan nog sova tryggt i förvissningen att deras tandproblem kommer att handhas med stor kunskap och påhittighet!

En väldigt rolig kväll hade vi!

Och Alice Cooper? Han ingick i kvällens tandläkarmusikquiz som spände över artister från Gullan Bornemark, över Joddla-med-Siv, Katarina Hultling till herr Alice Himself.

"Your teeth are OK but your gums gotta go". Jomensåatt. Där kan det krävas lite innovativt tandläkeriande.

2 kommentarer :

 1. Åh vilken kväll ni hade - maten låter fantastiskt god (och drycken med förstås!!) och så mycket kul ni hittade på ! Men förhoppningsvis har de nya tandläkarna lite andra verktyg till hands i hemstaden :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det... men värmlänningar är nog ett tåligt och modigt släkte tror jag!
   Det var en väldigt trevlig kväll!

   Radera