måndag 25 maj 2020

Sommarsysselsättningar

Vädret är väl lite si och så, men det börjar ändå kännas lite somrigt och en fördel med att det blivit lite svalare och fuktigare är ju att blomningen varar lite längre. Syrenerna blommar för fullt och bara det är ju en fröjd för ögat. Visst är det något underbart med syrener? Doften, färgerna och att de liksom bara utstrålar Sommar!!

Nu kan man då kanske tro att detta inlägg till syrenens ära skulle peppras med bilder av denna blommande buske, men nix, så blir det inte.

Det blir bilder på något som är ännu finare, nämligen Grynet och Pyret. En vedervärdig illdådare har bränt ner deras förskola och föräldrarna behövde gå på möte och diskutera och planera. Då passade det ju bra att flickorna kom och hälsade på!

Vi tog en sväng ner om pysselrummet och där fick Pyret syn på en flaska med såpbubblor och uttalade som sin bestämda uppfattning att det där med att blåsa bubblor, det stod verkligen på agendan! Mormor tycker det blir halt med såpbubblor inomhus och såg framför sig diverse brutna lårbenshalsar så då tog vi bubblorna med oss och knallade ut.
- Man får akta sig så att man inte tippar ut bubbelvattnet, förmanade mormor och höll i flaskan. Men sen uppvisade Grynet lite akrobatiska balanskonster på gungan och då fick mormor hålla ett öga på henne och simultankapaciteten räckte inte till både flaskhållande och koll. Pyret blåste dock vidare på egen hand ända tills hon deklarerade "tippat!" och vi såg bubbelvattnet rinna ner i gräset. Luriga grejer, det där.

Men det gjorde inte så mycket, sen åktes det rutschkana, gungades lite till, grävdes i sandlådan och sen kollade vi varför mormors hallon inte börjat komma på hallonbuskarna än. Slöfockar till hallon, enades vi om.


Sen började det regna och då gick vi in igen, men syrenerna fick stanna kvar ute.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.