onsdag 15 november 2023

Mittemellantid

 Man vet liksom inte vad det är. Höst? Begynnande vinter? Det enda man är säker på är att det inte är sommar i alla fall.


Vissa dagar regnar det. Kallt och blött. Då får man ha regnkläder på sig, vilka somliga tycker är bra och andra tycker är vedervärdigt. I all synnerhet är matte vedervärdig (vädervärdig?) som tvingar på en oskyldig liten hund regnplagg. Men en blöt aussie, den blir liksom väldigt blöt och segtorkad, så så får det bli. Loppan blänger tjurigt på matte.


Andra dagar börjar det bli rätt kallt faktiskt. Då är man nöjd att man är en stickande person - i all synnerhet som vissa i familjen nu växt i det hemstickade! Sånt gläder ett farmorshjärta.

Och även om man inte riktigt vet vad det är för årstid, så vet man ändå att det lackar lite lätt mot jul. Och vad passar då bättre när det är studiedag för de stora flickorna än att dra igång årets julpyssel? Det var studiedag igår, så då var flickorna hos mormor och morfar.


Det hängdes lite i soffan med paddorna (och Loppan, som inte är en padda, men ville vara med ändå).


Det diskuterades kartlager med morfar, och det var ju jättebra för honom att få lite vederhäftig input, i stället för bara mormor som, medan hon räknar aviga-å-räta, mest bara mumlar lite obestämt uppmuntrande medan morfar kämpar med polygonerna.




Och, som sagt, det börjades julpyssla så att färg och lim och silkespapper for som konfetti genom luften.

Så trots att man inte riktigt vet vad det är, så är det ju ändå himla bra!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.