torsdag 30 november 2023

Winter wonderland. Med fön.

 Vi vaknade till ett riktigt vinterlandskap; någon liten minusgrad, en massa snö och kanske inte direkt sol, men ändå en liten ljusglimt någonstans. Sånt kan inte slösas bort!


- Vakna slöfock! sa jag till Loppan, - nu ska vi ut i vinterlandskapet och ha kul! Loppan var inte den som var nödbedd, utan hon stod parat och såg noga till att det kom med hundgodis också när jag packade ryggsäcken. Himla tur att jag bakade saffransbullar häromdagen! Jag klappade mig själv på axeln och tänkte att jag är minsann en rejäl och förutseende husmor, en sån som inser när det är hög tid att baka saffransbullar. Sen drog vi ut till golfbanan tillsammans med Susanne och Lisa. Stackars Sally hade blivit halt under helgens jakt så hon fick inte följa med. 

Inte en golfare så långt ögat nådde, bara en eller annan längdskidåkare som nu hastat ut till banan med laggarna. Här i Skåne gäller det att passa på. Vi hade inga skidor under fötterna/tassarna (stryk det som ej önskas) och det var kanske lika bra det. Himla hala grejer, de där längdskidorna. Möjligen hade Loppan önskat sig en liten pulka eller så, för trots ett par minusgrader var snön avgjort kram. Och då bildas det fullt av snöbollar på Loppans ben och mage och mustasch och allt vad det är. Hon gick lite som John Wayne i en gammal westernfilm, och undra på att man blir lite hjulbent när man har rejäla snöbollar mellan bakbenen.


Men Loppan och Lisa for ändå fram som skottspolar över fairway medan Susanne och jag pulsade efter i lite mer maklig takt. Själv har jag precis varit förkyld och flåset är väl inte direkt av prima slag, och Susanne hade just drabbats av en förkylning så pulsande i lagom takt var precis lagom. Hundarna motionerade sig ju rejält ändå.



Sen var det väldigt skönt att dricka en kopp kaffe, äta en saffransbulle och njuta av vinterlivet. Hundarna fick inga saffransbullar utan fick leta utslängt hundgodis i snön och det tyckte de nog var lika bra det. Själv föredrar jag saffransbulle. Så småningom var kaffet urdrucket, saffransbullarna och havrekakorna var slut och det började bli lite kyligt att sitta där, så då åkte vi hem igen.


Hem till vår fön, för att avsnöbollifiera Loppan. Det behövdes. Jag tror att det är tur att det nog inte är så mycket kramsnö i Australien, för lite opraktiskt är det att ha hela underredet fullt med isiga snöbollar. En väldigt bra inledning på den här torsdagen var det hur som helst!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.