onsdag 27 mars 2024

Utflyktsdags

-Vi kör till Wapnö och handlar i gårdsbutiken, enades jag och maken om. Goda matvaror är högt prioriterade i den här familjen, utflykter på landet likaså, och att då dessutom komma i närheten av ett slott med anor från 1300-talet (även om just den aktuella byggnnaden är så rykande färsk som från 1700-talet), ja det kan ju bara vara en vinnande kombination!
Alltså fräste vi iväg. Första lilla stötestenen var att gårdsbutiken hade stängt just den här tisdagen, trots att den i normala fall har öppet. Däremot har den öppet såväl skärtorsdag som långfredag och påskafton. Jaja. - Vi kan gå 2,2-kilometersslingan, den blå, enades maken, Loppan och jag om då. Bra idé tyckte vi. Fast några blå markeringar hittade vi inte, men vi traskade ändå runt i parken och tittade på det som man kunde titta på. Minigolfbanan som vi helt plötsligt snavade över. Det såg väl inte ut som att det spelades väldigt frekvent på den.
Sen tittade vi lite till på slottet, är man nu i närheten så vill man avnjuta slottskänslan så mycket som möjligt?
När vi hade klämt ur allt man kunde ur slottet körde vi förbi Landalasjön och traskade runt den. Där finns, förutom diverse regementsbyggnaden även ett gammalt soldattorp. Från slott till koja skulle man alltså kunna säga. 'Sjön' är mindre än Stadsparksdammen i Lund, men idyllisk och komplett med änder och sånt som sig bör. När vi spänstat runt hela sjön åkte vi hem och drack kaffe, nöjda med vår utflykt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.