måndag 15 april 2024

Bland prinsessor och knallhattar

Imorse körde vi ner till Lund igen efter några dagar i Halmstad. Och nu sken solen över Nissan minsann. Det har varit några tämligen ruggiga dagar - utomhus, alltså. Inomhus har det varit full sprutt och glädje och gamman.
Sonen och sonhustrun skulle till Göteborg på någon slags träff och undrade om vi ville hänga med sondöttrarna? Och på en sån fråga fanns det ju bara ett svar! Loppan och vi fräste iväg och möttes av inget mindre än en prinsessa som tog emot oss. Det satte ju liksom tonen redan från början; festligt och färgglatt!
Den andra lilla sondottern såg mer ut som en liten knallhatt; glad och oförvägen! Mamma och pappa vinkade farväl och sen drog partyt igång! Det var fullt ös hela tiden, som det ju är på bättre tillställningar.
Vi byggde kojor, och faktum är att såväl Kickan som Knyttet och farmor lyckades trycka in oss i kojan. Något varmt var det och det kan väl hända ett ett eller annat av farmors ben liksom hängde utanför. Men en väldigt bra koja var det, det tyckte vi alla tre. Sen lekte vi kurragömma, där Kickan instruerade; "vi gömmer oss i duschen farmor, så räknar du". Himla praktiskt får jag säga, premisserna var liksom glasklara från början.
Vi gick till lekplatsen och gungade och klättrade, och sen körde farfar två spralliga flickor hem i vagnen. Inte undra på att vi höll värmen, trots bister kylslagen vind! Väl hemma donade vi runt i uterummet och Kickan vattnade de gamla döda vinrankorna - och vem vet, kanske de börjar växa efter denna ömma omvårdnad? Knyttet ägnade sig mest åt att försöka äta jord, ända tills farfar ingrep och tyckte att det fanns väl ändå något annat vi kunde utspisa en hungrig liten tös med?
Och visst fanns det det, farmor gjorde ugsnpannakaka som alla åt med god aptit och sen somnade Knyttet i farfars famn och Kickan somnade strax därpå medan farmor läste om Bamse. Loppan låg vid fotändan i Kickans säng, för det hade Kickan bestämt; "hon ska ligga mellan mina tår" sa Kickan, så det gjorde Loppan även om hon sen smet ut när Kickan somnat. Och sov gjorde vi alla hela natten, även om Knyttet fick in en eller annan femetta på farmor och farfar under natten; det är märkligt att såna där små knallhattar, de verkar vara fullfjädrade kickboxare hela högen. I alla fall när de sover.
Även söndagen bjöd på massor av aktivitet; det lagades mat och bjöds på eftermiddagsfika i stor stil! Vi sorterade alla djuren till Noaks ark och sen dansade vi till deras ljud. Det blev inte kase-dans direkt utan lite mer sprutt om man säger så. Man kan notera att farfar passade på att ta sig en liten tupplur i bakgrunden. Det är inte lätt att hänga med i tempot som en 2,75-åring och en 10 månaders liten dam håller.
Vi var ute på lekplatsen och på vägen hittade vi sniglar som fick flytta med både till lekplatsen och sen tillbaka igen. Beresta sniglar med andra ord. Eller, om man nu ska vara petig så kallas de kanske snäckor, eftersom de har hus? Ja, jag är inte helt säker på det, men jag tror absolut att de tyckte att det var en upplevelse att få komma iväg och se sig om i omgivningarna. Så småningom kom mamma och pappa hem igen, och farmor, farfar och Loppan åkte hem till lägenheten. Där var det väldigt tyst och tomt och inte minsta lilla prinsesskrona inom synhåll. Farmor tog sig ett bad och höll på att somna där, balanserandes ett vinglas på magen, medan hon tänkte på vilken tur hon har som har fyra så fina flickor till barnbarn.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.