måndag 21 oktober 2024

Måndag kväll

 Maken tittar på baseball. Hunden, som varit på hooperkurs och jobbat ihärdigt och glatt, snarkar under bordet. Tomatsoppan är uppäten och själv sitter jag i soffan och kanske inte direkt snarkar, men känner mig lite lagom trött och nöjd. Det är ju inte bara Loppan som får jobba när vi går på kurs, matte får också anstränga sig lite. Då kan man ju sitta här och tänka tillbaka på de senaste dagarna när vi haft övernattningsgäster! I torsdags hämtade vi Grynet och Pyret på skolan och sen har det varit full rulle ända tills vi avslutade med familjemiddag igår kväll. Nu är flickorna hemma igen och det känns onekligen lite tyst och tomt här hemma.


Vi har haft väldigt mysiga dagar! Självklart blev det köttbullar första kvällen, men i fredags traskade vi iväg till Pinchos och åt tapas och det gjorde vi rätt i. Alla fick välja själva så alla blev nöjda och glada, även om morfar grumsade lite över att inte han fick några popcorn - men flickorna delade generöst med sig av sina, så han blev ändå inte lottlös.



Lite stickat blev det, men man kan ju behöva ha lite variation i sitt handarbetande, så mormor köpte några nybörjarbroderi-kit och det visade sig att såväl Grynet som Pyret var rena naturbegåvningarna när det gällde att sy korsstygn! 


Oerhört ihärdiga dessutom, det broderades bittida som sent, till och med så att när mormor kom för att väcka flickorna på söndagsmorgonen så möttes hon av synen av två flickor som satt där med syramarna i högsta hugg. Jag får ju säga att en sådan handarbetsflit värmde ett mormorshjärta!



På lördagen packade vi en matsäck och drog iväg på utflykt, närmare bestämt till Glimmingehus. Utflykt, nybakade bullar, historiskt gammalt hus och solsken - vad mer kunde man önska? Innan visningen började gick vi en liten tipsrunda i parken och Pyret var behjälplig med att hålla Loppan. Loppan har inte så mycket förstånd på det där historiska, så hon hjälpte inte alls till med frågorna.






Sen var det dags för guidning och vi fick lära oss mycket om det här gamla huset, hur det fanns massor av fällor inne i huset där man kunde hälla varm olja över sina fiender och sen dessutom skjuta de genom små hål - fast det verkade ju till all lycka som att det faktiskt inte hade knackat några fiender på porten. Mormor tänkte för sitt stilla sinne att det hade räckt att eventuella fiender skulle ta sig upp för trapporna inne i huset, för de var synnerligen höga och det tog liksom på krafterna. 



Efter att ha traskat såväl uppför som nerför trapporna tittade vi in i det lilla museet också innan det var dags att stoppa i sig bullar och mackor och sånt, det kan ta lite på krafterna att ta sig runt i gamla borgar. På muséet fanns också en modell av det tvåsitsiga utedasset som hängt utanför väggen. Morfar och mormor fick ju passa på att prova det, nu när man slapp att sitta där och dingla högt upp i luften utanpå en 500 år gammal borg.



I bilen lyssnade vi bland annat på ABBA som Grynet gillar - "ånej!" utropade Pyret som absolut inte gillar ABBA, "jag vill lyssna på Fröken Snusk!". Då hickade mormor till, men sen visade det sig på kvällen att det gick alldeles utmärkt att bugga till denna fröken.





Sen hann vi väl inte med så mycket mer under det här besöket förutom ett besök på lekplatsen nere vid Höje å där mormor hisnar lite när det klättras och åks linbana, gås armgång och balanseras. Flickorna är nämligen inte bara duktiga på att brodera, de är smidiga och starka också. Vilken bra kombination!

Väldigt trevliga dagar har vi haft!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.