tisdag 26 januari 2016

Titt-ut!

Jaha, det är väl nu man har ett val? Antingen är man väldigt blygsam av sig och försöker inte alls dra till sig någon uppmärksamhet för att man stickat klart sitt första par vantar ut Jorid Linviks Store Votteboka. Med ugglor och allt. Man kan ju blogga om så mycket annat; om dis och regn och att påven ska komma till Lund till hösten. Men nu är det ju faktiskt ugglor vi pratar om. Som är klara! Med alla tummar på plats och varenda tråd fäst intill fjärde släktled eller hur det nu var.

Är detta rätt tillfälle för blygsamhet, jag bara frågar? Faktum är att detta är en helt retorisk fråga - har jag stickat färdigt vantar med såväl små som stora ugglor så tänker i alla fall inte jag sätta mitt ljus under någon skäppa, tack-så-mycket. Nix. Så därför säger jag väl titt-ut!
 
Huliganbloggen proudly presents: Ugglevantarna! Och ugglevantarnas tummar!

Detta, det är ju helt beroendeframkallande! Man vill bara sticka ett varv till...och sen ett varv till.... för att se mönstret ta form. Ärligt talat tror jag det är mer beroendeframkallande än LSD, inte för att jag provat på denna drog. Nej droger i garnform är nog mer min melodi.

Och på tal om det. Garnet!! Oh, the yarn! Man får vara lite brittisk här, för det vantarna är stickade i Shetlandsull från Jamieson & Smith, i 2 ply jumper weight om vi nu ska vara petiga med detaljerna. Och detta, det är liksom ett rejält ullgarn. Säkert inget man vill ha allför nära tunt skin, men det är fullt av brittisk artighet och hjälpsamhet. Man tappar en maska? Inga problem, den klamrar sig fast i sin granne tills man ryckt ut och plockat upp den. Man stickar fel ett par varv och orkar inte sticka baklänges utan blundar och rycker ut stickorna och drar upp - och sen är det bara att peta i stickorna på lämplig plats igen. Jamen hur bra är inte detta? Tänk på alla psykbryt man  haft på mjukt, fint garn som tar första bästa chans att bara löpa 14 rader ner så fort man så mycket som gör en antydan till att tappa en maska. Jag tror att såväl maken som Huliganen uppskattar Jamieson för att inte tala om Smith. Jag tror att de ser dem som ett lugnt familjelivs riddare, som besparar såväl make som hund långa svavelosande haranger när maskorna far likt poppande popcorn.

Nu? Tja jag är väl redan på gång med ett nytt par vantar. Inte ugglor denna gång. Nu har jag inte tid att blogga längre. Här måste stickas några varv.

10 kommentarer :

  1. Åh sååå fina! Jamen visstär det rekordeligt och bra med riktig ull! Isländsk ull beter sig precis sådär också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med; alltså jag älskar ju att sticka i mjuka fina alpacka/silkegarn, men sånt garn beter sig ju precis som det själv vill! Och på något sätt så känns det här så rejält, som stickning SKA vara. Får kanske bli en kofta ändå...så småningom...

      Radera
  2. Jag saknar ord! Kram från syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nejmen inte ska du gå omkring och vara alldeles tyst - och eftersom vi nyss gick hundpromenad tillsammans så vet jag ju att det gick över :-)

      Radera
  3. Hatten av och en stor bugning!
    WoW!!!!
    Jag har tappat orden, men beundran är stor!!!
    Ull är så härligt! Man får tänka att man njuter av alla dess egenskaper och klia tillbaka lite fint!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis - jag är inte extremt känslig av mig, och nu börjar jag ändå känna att en kofta kanske ändå vore något? När jag stickat några par vantar till... och Nördic Knittings mössa som tydligen ALLA stickar nu. Jag har blivit helt omvänd, från spets- till flerfärgsstickning. (Fast hur man går tillväga med tre färger har jag ännu inte listat ut...)

      Radera
  4. Oh my!!!!! The owls are amazing! I love them.

    SvaraRadera
    Svar
    1. So do I! And the most amazing thing is that I actually knitted them myself :-)

      Radera
  5. Superfina, var kan man hitta mönstret?
    Passar min sambo perfekt, han fullkomligt älskar ugglor :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marie, det finns i Jorid Linviks "Votteboka" - möjligen finns det på Ravelry också. Ugglor är fint! :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.