söndag 18 juni 2017

Bra start på semestern

Det började med sol, en runda på stan där vi bl.a.köpte årets första jordgubbar på torget, lite stickning, lite tvätt. Okej, det sistnämnda var väl kanske inte direkt slå-klackarna-i-taket-roligt, men det behövdes och rena lakan och rena kläder är ju ändå rätt bra att ha.

Sen skulle Grynet med föräldrar komma på besök, men Grynets pappa hade dragit kortaste strået i bataljen med ett tjurigt virus och låg nedbäddad. Så vi saknade honom, men Grynet och hennes mamma kom i alla fall och vi hade det mysigt i trädgården.

När Grynet bara var en liten, liten plutt tänkte jag att det skulle bli så roligt att köpa lite leksaker att ha i trädgården; hink och spade var väl det som närmast föll mig in. Då hade jag inte tagit en Loppa med i räkningen, en som jublar "en pryl!! Till mig!!! En sån som man ska tugga på! tuggeli-tuggeli-tugg". Så tja, man kan ju leka med hundleksaker också av mera tuggvänlig karaktär. I alla fall när man tröttnat på att jaga efter terriern och säga -den är inte till dig lille vän, släpp den!

Och Grynet är inte den som är den, hon tuggar lika gärna på Loppans saker.
Sen skulle vi äta: grillad vildsvinsfilé och potatis och sisådär. Grynet fick inte vildsvin, men däremot upptäckte hon vindruvorna! Hon börjar bli bra på att kommunicera den lilla damen; hon satt där i sin stol och pratade på (lite låter hon som Svenske Kocken i Mupparna om vi ska vara ärliga) och knackade bestämt med pekfingret på sitt bord när hon tyckte att mormor skulle placera en vindruva just där.

När mormor var lite sölig av sig (hon försökte ju smyga in en eller annan vildsvinsbit emellanåt) ville den lilla damen ner från sin stol, kilade raskt över till morfar och plockade åt sig klasen och försåg sig själv. Bra Gryn reder sig själv, med andra ord.

Sen somnade Grynet och vi andra drack te och åt hallonmuffins och sen var den första semesterdagen slut. En bra start får man säga.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar