lördag 8 juli 2017

Högsommar?

Rätta mig om jag har fel, men jag tycker mig minnas att högsommar inte ska innebära kraftiga skurar, 13 grader på morgonpromenaderna och ihärdig blåst? Jag må vara naiv, men lite sommarblå himmel och sol hade väl inte suttit fel?

Loppan och jag har varit ute, och nu ligger hon och torkar i sin säng. Hon är nog också mest en vackert-väder-vovve tror jag. Eftersom jag hade paraply idag (smart drag) gick hon nästa fot av sig själv för att kunna hålla sig under tak. Kanske det som ska till i hundträningen?
Fast jag ska inte klaga; jag tog två semesterdagar nu torsdag-fredag och helt plötsligt slog vädret till med sol och även värme! Oväntat men väldigt tacksamt får jag säga. I torsdags var syrran, en annan vän och jag på Kulturen och tittade på utställningen om kvinnokläder genom århundraden. Det var en ganska liten men fin utställning och jag tittade på klänningen från mitten av 1800-talet och rös; en midja på 46 cm?! Ohälsosamt är väl det minsta man kan säga. Nu säger jag inte att jag inte själv skulle må bra av att minska centimentrarna runt det där som ska kallas midja, men 46 cm? - det är ju inte klokt.

Sen satt vi länge och pratade ute på den gulliga gården till Kulturens café, fika men utan kakor - ja man baxnar, men det var ju de där centimetrarna som liksom la lite sordin på kaksuget.

Igår skulle det vara dåligt väder och vi skulle få besök av gamla vänner från Halmstad. Vänner som maken känt hela sitt liv och jag sedan jag var i 20-åråldern. Då var vi unga och vackra och nu är vi mest bara vackra. Eller nåt. Det var väldigt trevligt och det är så skönt med såna vänner som man inte träffar ens varje år, men där man bara tar upp samtalsämnet där man lämnade det och pratar på.

Loppan var mycket entusiastisk. Loppan älskar när det kommer gäster och tycker att gäster, de ska hälsas ordentligt på så att de känner sig välkomna! Själv tror jag ju att folk vill komma in och hänga av sig ytterkläderna i lugn och ro utan att en galen terrier kastar sig om halsen på dem och önskar dem välkomna, så jag försöker få Loppan att sitta stilla och vänta. Ingen större framgång på den punkten kan jag väl säga, Gästerna stapplade baklänges inför anstormningen, men klappade sedan om Loppan och tyckte att hon var jättesöt! Och det är hon ju.

Och tänk, sedan kunde vi sitta ute och äta lunch, gå på stan och ta en drink och sitta ute och tja, det var så där somrigt som det ska vara. Härligt! Det var Loppans första besök på en bar och hon tyckte det var himla trevligt och hälsade glatt på alla gäster, och det var bara en dumt placerad matkasse som jag fick hala upp henne ifrån - klart man måste undersöka spännande kassar som folk placerar på marken liksom.

Men idag vaknade vi till regn igen. Jaja, det blir nog bättre med det också hoppas jag.

Vad gäller stickning så har jag ett par rosa yllestrumpor på gång, yllestrumpor känns inte alldeles fel denna sommar får man väl säga, samt nu när Grynets tröja är klar har jag återgått till min Happenstance. Jag har nu kommit in på spetsdelen och det är ju roligt, men lite pilligt och det gäller att hålla tungan rätt i mun. Och tro mig på mitt ord, det är inte läge att sticka spetsmönster när man stickar på fikapausen på jobbet och är involverad i en diskussion. Då blir det gärna lite baklängesstickning har jag upptäckt.

2 kommentarer :

 1. Jag tycker det är så roligt att läsa din blogg! Du skriver så att man kan se allt framför sig! Och ja... nu längtar vi efter sol och framför allt värme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tycker det är så roligt när jag får kommentarer - tack! Ibland tänker jag att jag mest sitter och skroderar för mig själv, så det är kul när man hör att någon läst.
   Nu håller vi tummarna för den där solen och värmen tycker jag :-)

   Radera