måndag 10 juli 2017

Någon är trött idag

Ja alltså, man är ju själv alltid lite extra sömnig på måndagsmorgnar, men sen känns det väl som vanligt igen skulle jag vilja säga. Men Loppan har mest bara snarkat i godan ro hela dagen och lämnat allt löneslavande åt matte.


Att ha besök är ju roligt, men man blir trött av att vara uppe i varv hela tiden. Sen var syrran och jag ute och promenerade på heden med Zoya och Loppan och Zoya tyckte att det var nog så bra, men kunde inte den där galningen stannat hemma så man kunnat finpromenera? Va? Loppan for fram som om hon aldrig hört talas om fint flanerande, vad är det för vits med att vara ute om man inte kutar runt så fort benen bär en och emellanåt hoppar lite jämfota på sitt sällskap?

Och igår skulle vi hem till goda vänner som har en jaktlabbe som är precis lika gammal som Loppan. Vovvarna har träffats för, men mest ute i det fria för det krävs liksom lite utrymme när två unghundar med massor av spring i benen träffas. Nu skulle vi för första gången hem till dem med hund - och jag tänkte att jag får försöka trötta ut den lilla terriern en aning så kanske något av inredningen står kvar när vi åker hem?


Sagt och gjort, vi åkte ut och spårade, Loppan och jag. Hon spårade jättefint får jag säga och sen skulle vi gå en sväng så att hon fick utlopp för lite sprall-och-spring-i-benen också. Det var himla roligt tyckte Loppan! Gräset vajade högt och hon jagade fjärilar och hoppade som en kanin fram genom vegetationen. Vi var åter ute på heden och där går det lösa kor. Kor bajsar, så är det ju, det är liksom en sån där sanning som inte går att förneka hur fin i kanten man än är.

Loppan är inte fin i kanten, det kan man inte påstå, inte om man vill framstå som ett sanningsvittne i alla fall. Så en galen Loppa + kobajs = hundbad. Något som Loppan tyckte var högeligen onödigt men som hon ändå fann sig i med sin vanliga medgörlighet.

Lite bävande så där tog vi sedan bussen hem till kompisarna. Som tur var kunde vi sitta ute, och sedan satt vi på altanen och beskådade cirkusen när två glada unghundar som inte alls hade för avsikt att ta det lugnt och säga "hej kära du, ska vi sitta här och konversera lite" for runt i trädgården så att värdinnans tomater ramlade av plantorna, jag fiskade upp en terrier ur en pallkrage med grönsaker och grannskapets barn hängde i träden på granntomten och jublade och tyckte att det var världens roligaste underhållning.

Så ja, idag är Loppan trött. Men imorgon är en ny dag...

1 kommentar :