söndag 28 januari 2018

Det skulle vara sol idag

i alla fall om man får tro SMHI. Nu har man ju lärt sig genom åren att ta deras utsagor med en stor nypa salt, så därför blev man väl kanske inte jätteförvånad över att det inte blev någon sol. Och nu skymmer det, så jag tror det är kört, faktiskt. Å andra sidan har vi inte drabbats av några hagelstormar, orkaner eller vulkanutbrott heller, så man får nog ändå vara nöjd tror jag. Och hur kan man inte vara nöjd när man åter haft en toppenhelg?

Hela huset fullt i fredags, det var barn, barnbarn, hund och mat i långa banor och jag blir så varm om hjärtat och tycker att det känns så bra att ha alla hemma. Några foton blev det inte tagna för ibland kan man liksom inte stoppa in en kamera i ekvationen också, men kvällen blev inte mindre fin för det! Grynet skålade med alla som var fanns i närområdet, själv drack hon vatten men vi andra drack vin, vi åt ankbröst med rosmarinäpplen och cidersås och vi åt chokladmazarinkaka. Och så jonglerade vi med litet Pyre, vi tittade på handbollen och blev kallsvettiga och höll tummarna och andades ut när de skärpte till sig och ändå vann till slut.

Sen åkte Grynet och Pyret hem till sig, sonen och svärdottern bäddade ner sig i sängen för de var lite trötta efter en lång bilfärd från Karlstad - en utmärkt stad, som sagt, men avgjort avlägsen. Maken och jag traskade ut med Loppan och ramlade sen i säng också. För att en kort stund senare nästan studsa ur den igen medan vi förvirrat sa vavava, vad var det där?!, när grannstudentnationen bestämde sig för att fyra av ett rejält fyrverkeri på innergården. Inte ett av deras smartaste drag, och till och med Loppan blev lite bekymrad när det smällde som värst. Vi ska snart ha ett grannmöte i kvarteret och jag tror att jag nog kommer att  ha ett eller annat att säga om dumma tilltag i stil med det här. Men vi somnade om och sov gott, ja förutom möjligen sonen och svärdottern som vid fyratiden vaknade och befann sig ligga rakt på golvet. Inte så skönt. Vi har en sån där tjock uppblåsbar dubbelmadrass, men den läcker uppenbarligen... jaja, de blåste handlingskraftigt upp den igen och fick sova ett tag till.

På lördagen var vi hemma hos Grynet och Pyret och skålade i champagne för alla födelsedagsgrisar (till ett antal av fyra) varav en ju var alldeles sprillans ny. Och stackars Pyret är förkyld och snörvlig och jag tycker verkligen att det borde vara förbjudet för små fyraveckorsbebisar att bli förkylda. Det borde vara olagligt för förkylningsvirus att kasta sig över så små pyren och någon borde verkligen stifta en lag mot det. Men hon tog det med jämnmod och vi åt jättegod mat och läste bok för Grynet (man får läsa snabbt om man ska hinna med alla sidorna och Hattjakten blev nog något sporadiskt läst). vi gungade på mammuten och det var i största allmänhet liv i luckan. Grynet och Loppan hade någon form av brottningsmatch på mattan och var högeligen nöjda med det, och det var på alla sätt en trevlig kväll! Den här gången hade jag kameran med, men det retar mig att det blir så gryniga bilder när det är mörkt. Lite av den där solen som SMHI pratar om hade inte suttit fel. Vi försökte få till en bild med systrarna, men tja, det gällde att vara snabb som en kobra. Det är inte mormor. Men det kommer nog fler tillfällen.
Sedan blev det åter en natt, denna gång utan fyrverkerier med med några pumpinsatser och sen åkte Värmlandsbesöket hem igen. Dock inte förrän de fått avnjuta makens alla vykort. Det blev tyst och tomt här hemma, så Loppan och jag ringde till syrran och Zoya och drog iväg ut i skogen vid Silvåkra och hade en härlig men något lerig promenad och vovvarna vägrade vara stilla i vanlig ordning så det blev inte så värst många bilder där man ser något annat än ett suddigt trassel som rusar förbi, och solen var som sagt frånvarande - men det var skönt ändå! Och nu puttrar en högrevsgryta på spisen och ikväll är det Bron.

Åter en utmärkt helg. Jag klagar inte. Och jag hoppas att sonen och svärdottern får en något bekvämare nattsömn i natt och slipper pumpa luftmadrasser under småtimmarna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar