fredag 26 januari 2018

När man väntar besök

...ja då är det en del saker man måste göra. Baka chokladmazarinkaka till exempel, vad får väl någon att känna sig mer välkommen än något hembakt med choklad i? (Och skulle de mot förmodan inte gilla kakan så finns det ju andra som kan uppoffra sig, tänker jag). Alltså tog jag ledigt idag. Att arbeta har sin tid, och att baka chokladmazarinkaka har sin. Så är det ju.

Jo för i eftermiddag kommer sonen och svärdottern och vi har inte sett dem sedan i augusti, så det ska verkligen bli himla roligt! Och som grädde på moset dyker då Grynet och Pyret upp också tillsammans med sina föräldrar, så då blir det fullt hus här hemma och jag förutspår att Loppan kommer att fara runt som en galning, som en golvmopp på uppåttjack typ, av ren glädje.

Lite mat får det också bli och jag ska prova ett nytt recept, det blir spännande.
Faktum är att vi har redan fått besök, två små bunnies hela vägen från England. De ska flytta vidare till Grynet och Pyret är det tänkt och där tror jag de kommer att få det jättebra. Lite lugnare än att bo hemma hos en mjukisdjurmördare av Loppans kaliber. Och Loppan ja, hon är lika raggig och rar som vanligt. Det känns som att den här fredagen blir en toppenfredag! Choklad, raggig hund, rara barnbarn och efterlängtat Värmlandsbesök, det känns som att alla ingredienser för en bra dag är på plats.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.