söndag 14 januari 2018

Trött och belåten

För att vara helg så har den här varit av första sorteringen; den har innehållit allt man kan begära från vykort och lunch med gulligt barnbarn till långpromenad och stickning. Och lite choklad som en extra guldkant på tillvaron. Och mat! Mycket mat, god mat och mat i rättan tid. Maken och jag, vi inledde ju redan i fredags med att ha födelsedagsmiddag på Mat och Destillat, och det ankbröst jag åt där med rostade hasselnötter, purjolökstjofräs och bakat äpple var bland det godaste jag ätit på länge.

Alltså gällde det att inte låta sig övertrumfas, så igår gjorde jag flaeskesteg för att hedra makens danska rötter (och för att det är så gott). Det resulterade i en ganska nerstänkt ugn och massor av disk, men det var det värt! Såklart med alla garnityr; rödkål, äpplemos och houngsglacerad kålrot. Maken och jag åt tills våra respektive magar stod i fyra hörn.

 

För säkerhets skull hade jag bakat en citronkaka också; är det helg så är det. Och när man har hund så kommer man ju ändå ut och löper runt i det skånska landskapet så då kan man behöva styrka sig med lite citronkaka. Och skutta runt, det var just vad vi gjorde idag tillsammans med syrran och Zoya. Det blev kanske lite längre än vad vi tänkt eftersom vi hipp som happ höll på att hamna mitt inne i en koflock och då tänkte att det kanske ändå var bättre att fly än illa fäkta? Det gjorde alls inget, för det var en härlig promenad! För första gången så gick det riktigt bra med Loppan och Zoya; kanske den lilla terriern börjar mogna och bli lite lugnare? Annars brukar hon ju hoppa jämfota av lycka på Zoya och tycka att kom igen nu katten, det svänger ju! Och Zoya, som är en Fin Dam, brukar (utan större framgång) då försöka uppfostra den lilla ligisten. Men idag skuttade de faktiskt fram lugnt och fint sida vid sida utan större kalabalik.


Det börjar bli kallt, men vad gör väl det är man färdigställt sin Sörlandskofte? Nu kan jag linda in mig i ull från topp till tå och jag är alldeles makalöst mallig över att jag Färdigställt Ett Projekt! Och en hel kofta dessutom, i flerfärgsstickning. Fast sen är det ju så att har man stickat färdigt en kofta, då då får man ju börja på en ny... och det blir en liten en till ett gossebarn som vi alla väntar på ska komma hit och då behöver han ju också vara varm. Den stickar jag i Sömandsgarn och det är varmt och fluffigt och mjukt så det hoppas jag ska bli bra.

Nu är det snart dags för mat igen, det blir rester av flaeskestegen och kanske ett glas vin? Eller vadå "kanske", klart det blir! Sen blir det "Bron" och lite choklad och snart kan vi lägga den här helgen till handlingarna medan vi skänker den en tacksamhetens tanke. Bra helg!
3 kommentarer :

 1. Hej! Fin kofta! Vi har haft en härlig helg på vallmovägen😁😁.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag absolut tänka mig med två så rara barnbarn! Nästa gång får vi träffas!

   Radera
  2. Det tycker jag också😁

   Radera