lördag 20 januari 2018

Livets växlingar

Här sitter och jag och lagar inte mat, vilket jag brukar göra vid den här tiden på lördagar. Men idag är det handboll (och fotboll och det ena med det tredje) så då tittade maken på mig med hundögon och undrade om vi kunde äta lite senare? Och det är väl klart vi kan! Jag gissar att i konkurrensen med handbollen så blir det undertecknad som får stå och röra i grytorna själv. Fläskfilé med grönpepparsås och potatisklyftor i ugnen ska vi ha hade jag tänkt.

Men imorse, då var det andra bullar! Eller rättare sagt; muffins. Halv åtta stod jag och bakade muffins och jag fick utomordentlig hjälp av Grynet, som satte ut formar, rörde i smeten och pillade i äpplebitar med stor ackuratess! Sen bjöd vi hennes mamma och pappa på mackor och muffins när de och Pyret kom för att hämta henne.

Det är inte bara bakning jag fick hjälp med, ånej! Grynet är en hyvens tjej som ställer upp, vare sig det gäller att lägga ut potatisskivor i en form eller diska. I synnerhet diska gör hon ihärdigt och med stor frenesi så att allt i hennes närområde blir riktigt rent och fint.

Det är så mysigt att ha en liten övernattningsgäst som väcker en vid halv sex med att sjunga små trudelutter och sen komma upp i sängen så man får gosa lite innan vi och Loppan traskade ut i gryningen. Vi mötte några studenter som inte hade gått och lagt sig ännu. Vi tittade lika förbluffat på dem som de tittade på oss; jag tänkte "stackars ungdomar som måste vara uppe så länge bara för att de är unga och slår runt" och de tänkte säkerligen "stackars tant och barn som måste gå upp så här tidigt". Man har olika perspektiv helt enkelt.


Sen lekte vi med Play-doh och sen kom Pyret och föräldrarna och Pyret sov sig igenom det mesta, det är ett riktigt praktbarn som äter och går upp i vikt och är allmänt helt bedårande - fast särskilt lätt att fotografera en sån där liten sömntuta är det ju inte.

Vi försökte ta en liten gruppbild... men det hade Grynet inte tid med , för hon skulle ju fotografera. Hon fotograferade både pappa och morfar och jag tycker hon visar stor talang och anlag för det här!

Nu så är det lite tyst och tomt. Jag får nog hjälp med disken tror jag - men maten får jag som sagt röra ihop på egen hand.

2 kommentarer :