fredag 1 februari 2019

När man kommer till förbluffande insikter

Jag har ju alltid hävdat att jag är en morgonpigg person. En sån där rälig en som hurtigt tjoar att morgonstund har guld i mund och som ränner ut med hunden så tidigt att Botan inte alltid har öppnat ännu.

Nu när jag inte löneslavar längre har jag insett jamen hoppsan, hejsan - man behöver ju inte kuta upp klockan sex, i all synnerhet som Loppan då snarkar som bäst. Hon har inte bråttom ut på morgnarna, denna vovven, det är inte som Huliganen som stod där och steppade och tjatade att "gå upp nu, slöfock!" så fort man bara rörde sig lite i sängen. Så det är rätt skönt att lyssna på nyheterna i sängen och sedan makligt kliva upp vid halvåtta-kvartiåtta sådär. Ta det lite lugnt, äta frukost, filosofera lite och sen angripa dagen.

Idag fick jag dock sätta mobilen igen och kvart över sex började någon tjata på koreanska ?!. Ja, jag har en Samsungmobil och den köpte jag när jag slutade jobba och har uppenbarligen inte haft behov av att lägga in en ny väckarklockesignal som låter lite mer musikalisk sådär, sån som vänligt påpekar att "kära vän, det är kanske dags att börja vakna nu? Eller vad tror du? Ska vi snooza lite, du och jag?". Ja ni vet, en mild och behaglig påstötning att kanske man ska fundera på att kliva ur sänghalmen. Inte vet jag vad den koreanska rösten sa, men förmodligen något i stil med Huliganens "gå upp slöfock!" inbillar jag mig. Vaknade gjorde jag i alla fall.

Varför knatade jag då upp så tidigt kan man med visst fog undra? Jo i ett anfall av sinnesförvirring hade jag låtit tandläkaren boka in mig klockan 8 för the neverending story of the rotfyllningssaga. Därför sitter jag här nu, ganska mosig och lite lagom trött och funderar på en liten förmiddagslur kanske?

Jag måste i alla fall gå och köpa lite garn - jag är inne på upploppet med min Solbéin cardigan, så pass att man liksom ser målsnöret precis framför sig. Jag har ett halvt varv kvar på knappkanten och så avmaskningen. Då tar garnet slut! Jamen, vad är nu detta? - Kämpa! röt jag till garnet, men det hjälpte inte det minsta. Den kvarvarande garntåten var och förblev för kort.  Så det får bli en härva Lettlópi till och i och för sig kan jag väl tänka mig värre saker än att besöka en garnaffär, det kan jag.

Det har varit en bra vecka annars, till exempel har jag och Maria nu bokat biljetter till Edinburgh - och till Edinburgh måste man ta sig om man vill åka till Shetlandsöarna. Och det vill man, oj vad man vill åka dit! Därför finner man sig i att trassla runt på hopplösa bokningssiter och så småningom inse att vad man än ska göra så kostar det ytterligare pengar, man jaja, nu hägrar Shetland med ull och lunnefåglar och ull och shetlandsponnies och ull och fantastisk natur och ull och the Lodberries och St Ninians och Unst och .... tja ull.

Maken, han får post, ideligen, ideligen. Han köper vykort på Tradera och sen väntar han som ett barn på julafton att vykort från 1902 till gossen Herman Plösterknapp där han önskas en Glad Påsk av Moster Agda, till exempel, ska ramla in genom brevlådan. Eller in i postboxen, rättare sagt, eftersom nu PostNord bestämt sig för att de inte orkar leverera saker i brevlådor längre.

Häromdagen damp det dock in ett helt annat brev. "Bäste Maken" stod det. "Upplever du som de flesta män över övergångsåldern och sjunkande testosteronnivåer som en chock. Då kan detta vara lösningen för dig!". Men tänk er så generöst, han kan få en hel månads förbrukning GRATIS av ett medel med ett helt unikt recept med några av världens mest potenta verkningsämnen citerar jag ur brevet. Ja minsann, inte mindre än 18 noggrant utvalda örter, vintaminer och mineral  ingår, som (och jag citerar vidare) VERKAR ge en manlig kraftig effekt för "oss män". "Ja för mig ser det ut som om dessa 18 naturliga ingredienser tillsammans bidrar till att ge en starkare effekt än var för sig" skriver produktchefen för VigroVital vidare.  Hm. Det låter ju vetenskapligt bevisat och bra. Verkar? Inte nog med detta, de utlovar diskret behandling, en spännande gåva tillsammans med den gratis månadsförbrukningen som de "med stor entusiasm" erbjuder.

Om man fortfarande tvekar så finns det ett PS. "Det var inte utan anledning som några av ingredienserna i VigroVital blev förbjudna att användas av munkarna i klostret på sin tid.".

Maken såg dock mest förbluffad ut, så jag tror att det blir nog inga diskreta paket som blandar sig med vykortsleveranserna. Lite undrar jag ju dock vilka de där 18 ingredienserna är som verkar ge effekt? Och sen undrar jag ju också lite grann vad munkarna tyckte? I all synnerhet om det även då var lite hemligt vad det var för örter, tänk om det nu i klosterträdgårdarna bland alla andra läkeörter smög sig in en katt bland hermelinerna? Tanken svindlar.

Men nu tycker jag vi struntar i den där gratismånaden utan pratar om det som är mer väsentligt, nämligen "Det Gående Barnbarnet". Jamen kolla! Här finns det energi så det räcker och blir över.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.