lördag 26 januari 2019

Äntligen stod snickaren i källarlokalen

Maken är på många sätt en mycket hjälpsam make. Han kånkar kassar, han säger "fint!" när jag visar upp mitt senaste stickalster, han berömmer min matlagning, han har överseende med mitt behov av att köpa ett eller annat djur med jämna mellanrum. Nu har han varit behjälplig med bloggen också! "Jag har en rubrik till dig", sa han. "Du som är inne på Selma Lagerlöf, du kan ju använda samma citat en gång till, återanvändning är ju så inne nuförtiden" fortsatte han.

Därav rubriken.

Ovanstående make har ju en svaghet för att samla på sig böcker, det tror jag nog att jag har nämnt? Gärna verk i 14 band med gedigen tyngd dessutom. Själv har jag ju också en viss svaghet för att samla på mig garn och tyg. Ja handväskor också, om vi nu ska vara transparanta och ärliga.

Alltså började det bli lite trångt i lägenheten. Vinden? Ja där stod ju redan flera fulla bokhyllor (plus maken samling av Mycket Döda Skalbaggar).

Så hände det sig så, inte att hela världen skulle skattskrivas, men att en av de källarlokaler som finns i vårt hus blev tom och skulle hyras ut.

- Vi hyr den! sa maken som emellanåt har ett synnerligen wild-and-crazy-drag (han gifte sig ju med undertecknad, bara för att ta ett exempel).  - Men snälla vän, vad ska det vara bra för? svarade jag motsträvigt. Fast när jag tänkt efter så insåg ju även jag att herregud, mina symaskiner kan ju flytta ner! Och allt tyg! Och så mycket plats det blir för mer garn då! Jaja, maken kan väl få klämma in en eller annan bokhylla, tänkte jag generöst sedan.

Sedan är det ju det här med snickare... vi har en utomordentlig snickare som hjälpt oss när vi hade huset. Han är bra - och således eftersökt. Och när han har för mycket att göra så gör han sig oanträffbar. "Kanske i december"  fick vi besked. "Eventuellt precis före jul" var nästa besked. Och sen var det tyst. Och tyst. Och tyst. Men i torsdags, då kom han! Så nu är det på gång och det ska faktiskt bli så himla kul att få ett nytt litet pörte att fixa och dona i, att pyssla i, att sy i och klippa och klistra.

Så här ser det ut nu - men förhoppningsvis ser det helt annorlunda ut om några veckor.





Det är nu man får vara lite visionär - tänk en igensatt dörr, lagade väggar, sybord och symaskiner och en liten soffa och bokhyllor och ett nytt golv och ny el och, och, och.... Det kommer att bli bra, det här!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.