söndag 20 oktober 2019

Veckans höjdpunkter

En bra vecka får jag nog säga; kanske inga såna där himmelsstormande upplevelser men det har puttrat på i bra och angenäm anda. Hösten är ju verkligen här! Det finns väl ingen som inte kan tycka om höstfärger och milda dagar. Okej, det finns det kanske, men Loppan och jag, vi gillar att traska ut i naturen och få frisk luft. Emellanåt gnolar vi lite på en munter trudelutt, i all synnerhet när jag kommer att tänka på vildsvin. Inte för att jag vill locka dem med min skönsång, utan snarare tvärtom.
Vi spankulerar fram och rätt vad det är måste man stanna och fotografera ett löv eller två. Det tycker Loppan är onödigt och hon ger mig en blick som tydligt säger att "kom nu då!" - men sen traskar hon iväg på egen hand så får väl matte stå där och hålla på.

Jag har minsann börjat träna också, och det var ju ett tag sedan känner jag. Nu går jag i artrosgruppen på vårdcentralen och det blir nog bra. Dock finns det inga bildbevis, mycket beroende på graden av högröd-i-ansiktet-och-dessutom-jättesvettig som jag uppnår. Som sagt; det var ett tag sedan.


Emellanåt har jag fått besök av Gryn och Pyren och deras mamma. Då kan man pärla till exempel, iförd slöja från en engelsk möhippa. Här hos oss pysslar vi nämligen med stil och elegans!  Mamma fick ingen slöja utan fick nöja sig med blomsterkrans, men jag tro hon tyckte det var helt ok.
Pyret var fullt upptagen med att kavla deg och struntade i det där med slöja. Kanske lika bra, det kanske hade trasslat in sig. Nu pratar Pyret för fullt och till morfars oskrymtade belåtenhet kan hon även säga "fideikommiss", förvisso förkortat till "miss!", men andemeningen framgår klart och tydligt.
Tja, så har det varit knyppling och jag har börjat på ett nytt mönster men bara kommit igång lite grann. Nu är det några veckor till nästa gång, så det blir spännande att se vad jag lyckas åstadkomma tills dess. Det kan gå lite hursomhelst, känner jag.

Nu är det söndag och en gryta puttrar på spisen. Snart har Manchester United spelat färdigt så att vi kan äta. Det blir bra. Igår åt vi hjortstek som svärsonen lagat och det var verkligen också en av veckans höjdpunkter! Dottern och Grynet hade gjort äpplepaj och det var en annan höjdpunkt.

Som sagt, en bra vecka med många höjdpunkter. Och nu har maken dragit igång musiken, så nu är nog fotbollen över. Blir bra. Mat och vin får avsluta veckan.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.