söndag 5 februari 2023

Vi tar det lugnt ikväll

Jo, för det har ju varit partaj i helgen! 5-årskalas för Pyret, minsann. Äntligen blev det av, för Pyret, hon fyller ju år på nyårsafton - och sen har förkylningarna haglat och folk har fallit som furor för virusar och annat elände, så planerade kalas har fått ställas in. Men nu, nu vara alla friska och kalassugna!

Vi packade bilen full med hund och paket och oss själva och sen anlände vi i en enda kakafoni av människor som tjoade "Grattis!" och en hund som tjoade "var e' katterna, det är vad jag undrar!" och det var inte bara en hund utan syrran var där med Poppy och Enya, så katterna, de höll sig klokt nog utom synhåll. Ett milt kaos, med andra ord, precis som det ska vara när någon fyller år.





Allt var precis som det ska vara på kalas! Pyret öppnade paket med benäget bistånd av Grynet och Kickan, hon tittade beundrande på alla de fina sakerna. Pyret for fram som ett litet rart jehu på sin nya sparkcykel, hon är en fartfylld tjej!





Sen fick vi tårta som farmor och Grynet bakat med gemensamma krafter och bullar som pappa och Pyret bakat, och Kickan åt vindruvor och det mesta av mammas bulle. Alla åt så att de blev proppmätta - fast först sjöng vi för Pyret såklart! Jamåhonleva-hurra!!! skrålade vi så att vovvarna förskrämt hukade sig under bordet.

Sen spelade Grynet och mormor spel om fåglar, och trots att mormor så småningom fick mycket kompetent hjälp av Pyret, så förlorade hon stort. Ja så kan det gå - men nu har jag i alla fall lärt mig ett och annat om nötväckor och finkar och allt vad det nu var. Om jag kommer ihåg det alltså - sånt är ju inte alltid helt säkert när hjärnan börjar bli gammal soch skrynklig som ett russin.




Det var första gången Poppy och Enya var på kalas hos Pyret och Enya lät sig välvilligt klappas på av födelsedagsbarnet och bli kliad under hakan av Kickan. Det är roligt med hundar, det är jag säker på att alla flickorna tycker.

Sen fick vi middag och alla åt tills de var proppmätta och vissa fick på sig pyjamas för att sedan åka hem, och andra drack lite rom och åt choklad innan de också åkte hem, mätta och belåtna. Ja det var ett riktigt kalas, det! Precis som det ska vara när man har en 5-åring i familjen.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.