måndag 8 januari 2024

Mycket att fira!

Vi har varit i Halmstad några dagar. Soffa och bokhylla skulle levereras och då passade det ju bra att vara på plats. Medan sonen och maken gick loss med slagborren i betongväggarna höll Loppan och jag svärdottern, Kickan och Knyttet sällskap ett tag. Svärdottern, som är en svärdotter av prima slag, ägnade sig åt att baka tårta. Främst var det nog för att sonen ju nyss fyllt år, men nog kunde det passa med tårtkalas när den första boken skulle få flytta in på riktigt och inte bara ligga nerpackad i en flyttlåda.
Nu ska man inte tro att svärdottern fick slita helt och hållet själv, ånej. Hon fick rekorderlig hjälp av Kickan, och även farmor petade dit ett hallon eller två.
Precis när alla hallon och blåbär var på plats ringde sonen och meddelade att nu var hyllorna uppe så då fräste vi iväg till lägenheten. Ja, fräste och fräste; när man ska ha med sig en 2,5-åring och en baby med alla attiraljer, plus en tårta och en hund och lite lunchmat så är det inte gjort i en handvändning att slänga sig i bilen och susa iväg. Men iväg kom vi och vi fick också lastat av varenda pinal innan vi kom upp i lägenheten och skådade Bokhyllan i all sin prakt. Maken var så exalterad att han Själv greppade dammsugaren och dammsög upp allt damm som det ju blir när man borrar. Sen skulle ju det högtidliga ögonblicket ske när 'Halländska gårdar' skulle upp på hyllan (jag kan möjligen ha lite fel på titeln, men det var en tjock och präktig skrift som handlade om detta, så close enough skulle jag vilja säga. Kickan hade dock andra planer och premiärboken blev faktiskt "Fem myror är fler än fyra elefanter". Kanske inte så mycket halländskt tema, men ändå en bra bok. Tja, och sen flyttade visst en Monica Bratt-grunka in där också, men till slut kom ändå det högtidliga ögonblicket!
Medan maken nöjt placerade böcker hängde vi andra i den nya röda soffan, som fick med beröm godkänt, innan det var dags för tårtkalas. Det var tårtljus och Kickan var behjälplig med att blåsa medan Knyttet ägnade sig åt att hålla Råttan i svansen. Hon har ännu inte begripit storheten med tårta. Alla åt tårta tills de var fyrkantiga, och sen tog vi en promenad i det synnerligen kalla vintervädret för att göra plats för middag lite senare.
Det börjar arta sig! Det saknas lite fåtöljer och lite lampor och en eller annan matta kanske, men nu börjar det ändå se beboeligt ut. De första tavlorna satte maken och jag upp idag också - när vi väl skrivit kontrakt på lägenheten var det det första vi letade upp på en nätauktion, litografier av Sven Jonsson. Klart man ska ha Halmstadgruppen på väggarna när man bor i Halmstad! TV är också inhandlad och maken har Själv, utan att svära alltför mycket, installerat den med appar och fan och hans moster medan Loppan och jag beundrande tittade på. Detta skedde i fredags, och jag tänkte att vi kunde ju premiärtitta på På Spåret, men tänk, då skulle det vara final i juniorhockey-VM. Va?! En alldeles utmärkt fredagkväll med ny TV och allt, den skulle förslösas på hockey. Hur tänkte de där? Förmodligen inte alls. Det ryktas att sängarna också är på ingång och det vore ju en välgärning får jag säga. Det är nog så bra med luftmadrasser. I alla fall när andra sover på dem, men själv föredrar jag en mer konventionell säng.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.