söndag 14 januari 2024

Om kavlar och champagne

Det är ganska ruggigt ute. Snön har till stor del försvunnit, men det är isigt och halt och fuktigt och - tja "räligt" är väl det som närmast faller en in att beskriva det som. Men vad gör det? Här är det bubbel och feststämning! Inte så att maken och jag sitter och kolkar champagne en vanlig söndag sådär, men min champagne cardigan är klar i all sin bruna elegans. Den har faktiskt varit klar ganska länge, men så var det ju det där med att pallra sig iväg och köpa knappar. Och sen är det ju inte bara att köpa knapparna, de ska ju sys i också. Vilket nu är gjort!
Ta ett foto på min nya kofta, sa jag till maken och placerade mig bredvid Loppan. Jag tänkte att det kunde vara ett litet snyggt brunt tema över ett sådant foto - men när jag fick se fotot blev jag tveksam. Loppan syns ju och det är ju bra, men vad är det för en hösäck som sitter bredvid? Det sved lite, men det fick bli ett Loppanfritt foto där man kunde sträcka på sig i alla sina 158 centimetrar.
Koftan är varm och skön och det passar ju väldigt bra nu, det vore ju väldigt dumt om jag hade väntat med de där knapparna till i juni/juli sådär. Maken, Loppan och jag har varit ute på golfbanan och traskat runt. - Tycker du det är skönt? frågade jag maken medan snålvinden blåste kring öronen. Maken sa att han hade föredragit 20 plusgrader och sol, men att han såg fram emot att komma hem till eftermiddagskaffet. Och då passade det ju bra att jag ägnat förmiddagen åt att baka; tekakor och banankaka. Och då kan man skåda min nya kavel (den gamla emigrerar till Halmstad). - Köpte du den bara för att den är snygg, frågade syrrans, som känner mig väl, när hon var här senast. - Inte alls! svarade jag då. Fast visst är det så att jag omedelbart greps av ett habegär när jag såg den på bild. Som tur är, är den faktiskt väldigt bra också. Och snygg. Vad mer kan man begära?
Men nu blir det snart lamm som jag lagar i lergryta. Maken har varit ute och sniffat i köket och utropat att "jag är hungrig!", så det är väl tur att det snart är dags för mat då. Bra söndag, det här. Vi är väldigt avslappnade allihop. Loppan inte minst.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.