söndag 6 mars 2016

När man tillbringat en helg på bästa sätt

Den är helgen har liksom innehållit allt det som ger lite extra guldkant på tillvaron; igår kom en av ätteläggarna hem med svärsonen och vi tillbringade några mysiga timmar med mat och prat och dragkamp. Ja det sistnämnda var på Huliganens inrådan, själv är jag mer den där värdinnetypen som fokuserar på mat och vin.

Sen vill man ju ha hundar omkring sig också, såklart. Alltså blev det väldigt bra idag när Zoya kom på besök, hon är ju inte så ofta hos oss nuförtiden så det kändes fint att ha två hundar som glatt trasslade in såväl sig själva som mig i kopplena när vi var på promenad. I snöslasket. Alltså, jag ska be att få protestera; mars är en VÅRmånad. När det är vår ska det inte snöa, det tycker jag rimligt.

 Å andra sidan, när det snöar är det ju ett utmärkt tillfälle att sitta inne och fika, och som av en lycklig slump hade jag därför bakat en mjuk kaka med äpple. Det var ju en rackarnas tur!

Tja sedan var vi lite lagom kulturella också, maken och jag. Vi var på föredrag på Kulturen här i Lund och hörde om Kyrkorna i Lund, allt från medeltid och reformation fram till nu. Eftersom jag är lite trött för tillfället så tog jag med mig en strumpstickning, nog för att det är nagelbitarspännande det här med de medeltida kyrkorna, men ibland behöver man lite extra hjälp för att hålla sig vaken. Maken behövde bara puffa till mig en gång. Eller möjligen två.

Sen så har jag också virkat min första African Flower. Så ja, det känns som att hela spannet har täckts in den här  helgen.

2 kommentarer :

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.