lördag 4 juni 2016

Karius och Baktus darrar i knävecken

En alldeles ohyggligt varm dag var det dags! Efter 5 års slit och släp (och en eller annan fest gissar jag) sprängdes målsnöret och vi har numera en alldeles egen tandläkare i familjen! Ja faktum är att vi har två, eftersom sonen var så alldeles ohyggligt finurlig och förutseende att hans flickvän också är tandläkare och tillsammans stod de på scenen igår på Medicinaregatan i Göteborg och mottog massornas jubel! Inklusive vårt. Det satt dock hårt åt, och det kunde ha blivit så att vårt jubel uteblivit, men eftersom maken har en vilja av stål så stod vi där och applåderade. Ja i alla fall de flesta i familjen. Vissa tog det lite mer laid-back så där.

Det var inte bara vi som drog till Göteborg, dottern och lilla Hjärtegrynet följde med, på Hjärtegrynets första resa utom länet. Och vilken globetrotter (eller länstrotter kanske) hon är! Hon tog allt med ro, och var den enda som inte greps av en viss nervös panik någon endaste liten gång.

Först reste vi till Oskarsström för att hälsa på gammelfarmor som blev alldeles väldigt glad över att se släktens nyaste lilla bebis, hennes egen sondotterdotter. Med ett spann av 100 år tittade generationerna på varandra - men det får bli ett eget inlägg, nu är det tandtrollens fiende nr 1 som står på schemat.

Efter släktträffen drog vi vidare mot Göteborg. Det var då det var dags att byta till outfit nr 2 för lilla fröken, är man en stjärna så kan man ju inte visa sig i samma gamla klänning i Oskarsström och Göteborg!

Vi checkade in på hotellet, och de som inte tagit en snabb hamburgare på Donken fick lite mat innan vi körde mot Wallenbergscentrum. - Kör nu inte längs Avenyn hade sonen förmanat, eftersom det var utsläpp för Göteborgs studenter och kring Götaplatsen var det mer eller mindre igenkorkat. - Nädå, svarade vi trosvisst, trots att vi VET att vi aldrig hittar rätt i Göteborg, alltså den staden är helt märklig när det gäller att ta sig fram med bil!

Vi körde ut från parkeringshuset och gps:en bara tjatade om att den inte fick signal, och vi hade ont om tid, så maken började köra på känn. Man ska inte lita på sitt "känn" för det leder till Hisingen kan jag tala om, och Hisingen är nog så bra, men inte när man ska på examen i en helt annan del av staden. Det var då maken visade vilket gry han är gjord av! Jag kan bara säga att amerikanska biljaktsfilmer har gått miste om en naturtalang! Sedan kom gps-eländet igång och bara tjatade om Avenyn och Götaplatsen så man blev helt matt och vi körde hit och vi körde dit - men med en (1) minuts marginal dundrade vi in och hann knö in oss före studenterns högtidliga intågande.



Det var tal och det var musik och det jublades och applåderades. Vissa tog det med knusende ro. När applådåskorna blev för starka kikade hon upp på sin mamma och undrade - ska de verkligen bete sig så där? och när hennes mamma sa att det var ok, ja då var det väl det.

Sedan minglades det och bubblades och man blir så himla stolt faktiskt, över sin långe son som nu får rotfylla och dra ut hur mycket han vill.

När vi minglat färdigt blev det mer bubbel och världens godast jordgubbstårta hemma hos sonen och flickvännen och vid det laget var jag så omtumlad av allt som hänt att jag i stort sett glömde att ta foton. Men lita på mig; den tårtan var inte att leka med!

Hjärtegrynet och hennes mamma skulle sedan ta tåget till Lund och vi körde dem till stationen för att assistera med påstigandet - herregud vad mycket prylar det krävs för att 4,5 kg fröken ska ta en dagsutflykt! Vid det laget sportade Hjärtegrynet outfit nr 3, och även hennes mamma hade fått byta en tröja eller så. Men vad är väl lite kräks på en festdag? Sånt händer ju i alla familjer.

SJ gjorde som de brukade; var försenade och lämnade knapphändig information, men bara en 35-40 minuter senare eller så lastade vi upp flickorna på tåget, viftade farväl och gick ut och åt examensmiddag.


En underbart varm och solig fredagskväll i Göteborg, med löjrom, lammfilé och créme brulé med viner därtill - det blev en fin avslutning innan vi landade på kudden i ett underbart luftkonditionerat hotellrum, trygga i förvissningen att tandtrollen numera kommer att fått två nya seriösa bekämpare som kommer att kick ass!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.