söndag 23 april 2017

Frisk luft

På spisen står en porterstek och puttrar. Den ska snart serveras med lite potatis och broccoli - man får ju passa på innan man ska smörja kråset med 4 liter Laxabon imorgon, menar jag.

Helgen i övrigt har bjudit på massor av frisk luft! Det har promenerats vid Tvedöra sjön, det har promenerats vid Krankesjön med Zoya och syrran, ja det verkar ha varit ett litet sjö-tema denna helg som varit solig men blåsig så att hårtestarna vinit kring öronen på en.
Vinandet märkte vi inte minst igår när vi hade golfpremiär för Indy. Mycket illslugt valde vi att gå ut en lördag kväll, för då är det som minst folk på banan. Folk sitter väl hemma och smörjer kråset och dricker vin, inte knallar de runt i styv kuling. Men det gjorde vi. Och se på sjutton, fröken Indy visade helt plötsligt och oanat upp att hon visst lärt sig en hel del på kursen. "Sitt och stanna kvar" gick som en dans vid greenerna. Ja en stillasittande dans då. Hon satt som ett litet tänt ljus och väntade medan hon tittade på matte och husse som puttade kors och tvärs över greenerna. Sen kan man inte påstå att hon gick direkt fot på fairway, men nu ska vi inte vara petiga. Hon var helt enkelt skitduktig! (det var ju tur att någon var det).

Så det blev massor av frisk luft och vi somnade ovaggade i soffan sedan.

Lite stickning har det också blivit i helgen. Mindre än jag önskat men ett par vårsockor i glada färger har blivit klara. Nu ska jag sticka ett par enfärgade blå, ja åt maken förstås. Någon gång ska han väl ändå få som han önskar... så blått får det bli! Jag vill också hinna sticka klart min kofta, sticka en sjal. Eller varför inte två? Men tiden, ack tiden. Den räcker ju inte till!

Sen har vi också hunnit dela en flaska Barolo, egenimporterad just från Barolo märkligt nog, tillsammans med ordföranden i vår bostadförening. Alltså, det är något genuint trevligt med en bostadsförening där man kan diskutera viktiga frågor om källarrenoveringar och gungställningarna över ett glas vin. Och vinet, det är helt av medicinska skäl. I papperna inför morgondagens prövning står det att man ska dricka mycket de sista dagarna. "Klara drycker". Vin är en klar dryck - voila!

Men nu vill jag faktiskt inte tänka på vad morgondagen för med sig. Nu vill jag tänka på porterstek och ranunkler. Så himla mycket trevligare! Sen kan man ju också tänka lite på sin Mycket Duktiga Golfvovve, det är också så mycket trevligare!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar